Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodromu sertifikat o ispunjenosti najviših standarda
Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu danas je uručen sertifikat o postizanju najviših bezbednosnih standarda, čime se svrstao u nešto više od 25 odsto aerodroma u državama članicima EU koje su do sada ispunile standarde propisane Uredbom Evropske komisije.
BEOGRAD - Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu danas je uručen sertifikat o postizanju najviših bezbednosnih standarda, čime se svrstao u nešto više od 25 odsto aerodroma u državama članicima EU koje su do sada ispunile standarde propisane Uredbom Evropske komisije.

Tom Uredbom iz februara 2014. su utvrđeni zahtevi i administrativne procedure u vezi sa aerodromima, a njen cilj je postizanje najviših bezbednosnih standarda na aerodromima širom EU kroz primenu jedinstvenih standarda i preporučene prakse i primenom iskustava i najsavremenijih naučnih i tehnoloških dostignuća u oblasti aerodroma.


POBOLJŠAN KREDITNI REJTING SRBIJE Sada smo u grupi sa Hrvatskom i Mađarskom
Rejting agencija Dan i Bredstrit (Dun & Bradstreet) danas je objavila da Srbiju i dalje svrstava u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja i stabilnim rejtingom i da je poboljšana kreditna klima u zemlji.
Istoj grupi u regionu pripadaju i Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Makedonija, Albanija i Rumunija.

Bolji rejting u regionu ima Slovenija koja je okarakterisana kao zemlja blagog rizika. Niži rejting od Srbije ima Bosna i Hercegovina kao zemlja veoma visokog rizika.

Rejting dodeljen nekoj državi ukazuje na rizik poslovanja u toj zemlji i daje informaciju o efikasnosti plaćanja ka inostranstvu, kao i o isplativosti potencijalnih investicija.

U julskom izveštaju agencije Dan i Bredstrit navedeno je da imenovanje Ane Brnabić za premijera "ide u prilog reformama" u Srbiji i da prvi put za nekoliko godina dve ključne pozicije u državi zauzimaju reformisti.

- Imenovanjem Ane Brnabić koja ima iskustva u međunarodnom poslovanju i koja aktivno podržava članstvo u EU, Vučić je potvrdio da ostaje pri svom političkom programu nakon prelaska na predsedničko mesto. Politički, njeno imenovanje takođe potvrđuje pomak ka autokratskom stilu politike - ocenila je agencija.

Kako je istaknuto, "bez obzira na njenu tehničku ekspertizu, vrlina Brnabićeve je da je ona relativno nepoznata i bez partijske pripadnosti".

Analitičari agencije DiB su procenili da se kreditno okruženje Srbije poboljšava, iako iz niske početne baze, ali da bi različiti faktori mogli i dalje da ometaju budući rast kreditiranja.

Dan i Bredstrit je najveća i najstarija bonitetna kuća na svetu koja postoji više od 175 godina.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta