Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Direktor vladine Kancelarije za IT Mihailo Jovanović
Kancelariju će voditi Mihailo Jovanović, koji iza sebe ima 20 godina bogatog profesionalnog iskustva u Telekomu i Pošti Srbije, gde je bio u najvišem bordu direktora odgovoran za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj, navodi se u saopštenju vlade.

Takođe, bio je član i koordinator Izvršnog odbora Pošte Srbije i doprineo je ostvarivanju najboljeg rezultata poslovanja u istoriji Pošte. Radio je kao savetnik za elektronsku upravu u Kabinetu Predsednika Vlade.

U nadležnosti Kancelarije biće razvoj i funkcionisanje sistema elektronske uprave i informacionih sistema i infrastrukture državne uprave i službi Vlade, dok će biti pozicionirana kao centralna funkcija u Vladi koja direktno odgovora predsedniku Vlade.

Na današnjoj sednici doneta je i Odluka o obrazovanju Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojim će predsedavati Ana Brnabić, predsednica Vlade, dok su kao njeni zamenici imenovani Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, ističe se u saopštenju nakon sednice vlade.


OTP banka kupila Vojvodjansku banku
Nacionalna banka Grčke (NBG) potpisala je danas sporazum sa OTP bankom Srbija (OBSr) o prodaji celokupnog vlasništva nad Vojvodjanskom bankom i drugim poslovima Nacionalne banke Grčke u Srbiji.

Kako navodi OTP banka Srbija, to je treće preuzimanje banke koje je izvršila u poslednjih nekoliko meseci, a kao rezultat preuzimanja tržišni udeo će joj se povećati na 5,7 procenata, zbog čega će ta banka postati sedma najveća banka na srpskom tržištu.

Zamenik generalnog direktora OTP Banke Madjarska i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija Laslo Volf ocenio je da će finansijsko zaključenje te transakcije biti završeno do kraja 2017. godine.

Volf je kazao da će nastaviti da prate šanse za preuzimanje drugih banaka u regionu.

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović kazao je da je to preuzimanje dodatno učvrstilo prisustvo OTP banke u Srbiji i da će omogućiti dugoročnu profitabilnost poslovanja te banke.

"Sigurni smo da će više od milion klijenata fizičkih lica korisnika usluga Vojvodjanske banke biti zadovoljno visokokvalitetnim asortimanom proizvoda i usluga koje nudi OTP Grupa", dodao je Mihajlović.

Kako navodi OTP banka Srbija, klijenti Vojvodjanske banke mogu da očekuju bolju ponudu proizvoda, kao i kvaliteta usluga i u narednom periodu.

Vojvodjanska banka je deveta po veličini banka u Srbiji sa tržišnim učešćem od 4,2 odsto bilansne aktive bankarskog sektora na kraju 2016. godine.

Ukupna aktiva Vojvodjanske banke je u prošloj godini iznosila 1.173 miliona evra, uz ukupno stanje kredita od 810 miliona evra, a u protekle dve godine, banka je ostvarila prinos na sopstveni kapital (ROE) od 1,9 odsto i 2,3 odsto.

Vojvodjanska banka trenutno ima 1.405 zaposlenih, posluje preko mreže od 105 filijala i raspolaže sa 138 bankomata.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta