Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
RADOVI PRI KRAJU Otvaranje robne kuće Ikea u četvrtak
Robna kuća "Ikea" kod Bubanj potoka biće otvorena u četvrtak u 10.00 sati, najavio je danas regionalni direktor za razvoj te kompanije Vladislav Lalić koji je rekao da se završni radovi privode kraju.

Gostujući na RTS, Lalić je rekao da robna kuća zapošljava 330 radnika, koji su već završili neophodne treninge, dodajući da "Ikea" u Srbiji zapošljava ukupno 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

On je dodao da se radi i studija za trgovački centar, površine 40.000 kvadratnih metara, koji bi bio otvoren pored robne kuće i da će tom invesiticjom, koja vredi više od 60 miliona evra biti zaposleno 400 ljudi.

Govoreći o mogućnosti da "Ikea" otvori drugu robnu kuću, Lalić kaže da se radi na akviziciji zemljišta između benzinske pumpe "Zmaj" i Beogradskog aerodroma, navodeći da dinamika otvaranja druge robne kuće zavisi od rezultata poslovanja prve u kojoj se, napominje, očekuje više od dva miliona posetilaca u prvoj godini.

Lalić dodaje da kompanija želi da dobavljači iz Srbije izvoze, proizvodeći za robne kuće ove firme širom sveta.

Kaže i da će biti ponuđeno onlajn naručivanje, a kompanija će, ističe, činiti sve da cene budu što konkurentnije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta