Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Uspostavlja se elektronska evidencija o državljanima Srbije
Ministri unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave Nebojša Stefanović i Branko Ružić potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između dva ministarstva, čiji je cilj uspostavljanje elektronske evidencije o državljanima Srbije, pa će od danas početi proces upisa podataka iz Knjige državljana u Centralni registar.

Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je da država konačno postaje servis građana i da oni više neće biti kuriri koji trče od šaltera do šaltera sa gomilom papira u rukama.


Dobit Komercijalne banke 36 mln evra u prvih šest meseci
Komercijalna banka je u prvih šest meseci ove godine ostvarila odličan poslovni rezultat i zabeležila dobitak od četiri milijarde i 420 miliona dinara, odnosno oko 36 miliona evra.

To je za dve milijarde i 332 miliona dinara više od dobitka planiranog Biznis planom za prvu polovinu 2017. godine, saopšteno je danas iz te banke.


Todorić rasprodaje: Na meti i "Jana"
Vanredna uprava "Agrokora" objavila je 26. maja 2017. godine javni poziv za kupovinu određene pokretne imovine, konkretno motorne jahte i helikoptera

Na ovaj način je započeo proces prodaje pokretne imovine koja nije neophodna za poslovanje „Agrokora“ i operativnih kompanija.

Od objave javnog poziva do danas primljeno je 15 iskaza interesovanja za kupovinu jahte i 12 iskaza interesovanja za kupovinu helikoptera. Svi koji su do sada na ovaj način iskazali interesovanje za kupovinu će o detaljima daljeg toka procesa prodaje biti i dalje obavešteni.

Na prodaju je, preko agencije, motorna jahta model Riva 85 Opera imena “Jana”, proizvedena 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara. Tražena cena je 1,4 miliona evra. Radi se o ceni bez poreza na dodatu vrednost, a poreski tretman će se utvrditi u zavisnosti od poreskog statusa kupca.

Jahta Riva 85 Opera je u trenutku otvaranja procesa vanredne uprave bila na redovnom servisu i održavanju na suvom vezu u Italiji, a od sinoć se nalazi u marini u Zadru.

Što se pregleda tiče, svi zainteresirani kupci će morati da potpišu standardni Ugovor o pregledu broda te će za potrebe pregleda odnosno probne vožnje biti potrebno uplatiti i određenu naknadu, u skladu s vrednosti motorne jahte, što je kod prodaje pokretne imovine pokretnina ovakve vrednosti uobičajeno. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uslova, biti moguć već od ovog utorka, 8. avgusta.

Slična procedura biće i kod prodaje helikoptera, gde je proces odabira agenta za koordinaciju prodaje pred finalizacijom.

Očekivanje vanredne uprave „Agrokora“ je da se prodajni proces okonča tokom oktobra.


U Srbiji do građevinske dozvole za šest, u Beogradu za 14 dana
Građevinska dozvola u Srbiji u proseku se izdaje za šest radnih dana, u Beogradu za 14, dok je za lokacijske uslove republički prosek radnih 14 dana, a beogradski 26 dana, pokazuju najnoviji podaci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Posle više od godinu i po dana od početka primene, elektronska građevinska dozvola u najvećem broju lokalnih samouprava izdaje se brže od zakonskog roka, koji iznosi 28 dana, a kako kažu u Ministarstvu, trenutno se dozvole za jedan dan dobijaju u Vladimircima i Kniću.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta