Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
EPS uprkos suši obezbedio dovoljno struje,nije bilo uvoza
Elektroprivreda Srbije je i u ovom izuzetno sušnom periodu uspela da obezbedi dovoljne kolicicne struje iz sopstvenih izvora i za stanovništvo i za privredu i jedna je od retkih zemalja u regionu koja nije uvozila već je izvozila struju, izjavio je jutros direktor za proizvodnju energije u EPS-u Savo Bezmarević.
BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije je i u ovom izuzetno sušnom periodu uspela da obezbedi dovoljne kolicicne struje iz sopstvenih izvora i za stanovništvo i za privredu i jedna je od retkih zemalja u regionu koja nije uvozila već je izvozila struju, izjavio je jutros direktor za proizvodnju energije u EPS-u Savo Bezmarević.

EPS je, kako kaže, uspeo da obezbedi dovoljno struje i za garantnovano i komercijalno snabdevanje.


Dinar sutra miruje, kurs 119,4624
Dinar će sutra biti na približno istom nivou prema evru kao danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,4624 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
BEOGRAD - Dinar će sutra biti na približno istom nivou prema evru kao danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,4624 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti jači prema evru za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,2 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,4 posto.


Sedam srpskih kompanija među 500 najuspešnijih u CIE
Najuspešnijih 500 kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) ostvarilo je promet od 580 milijardi evra u prošloj godini, a među njima je i sedam preduzeća iz Srbije.
BEOGRAD - Najuspešnijih 500 kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) ostvarilo je promet od 580 milijardi evra u prošloj godini, a među njima je i sedam preduzeća iz Srbije.

Najbolje plasirana srpska kompanija je Elektroprivreda Srbije (EPS) koja je sa 11. mesta skočila na 72 poziciju.


Er Srbija uvela uslugu praćenja prtljaga
Kompanija Er Srbija pokrenula je novu uslugu "BagJourney" za praćenje prijavljenog prtljaga tokom svih faza putovanja, koja će omogućiti brzo utvrđivanje tačne lokacije prtljaga, u situacijama kada prtljag kasni.

BEOGRAD- Kompanija Er Srbija pokrenula je novu uslugu "BagJourney" za praćenje prijavljenog prtljaga tokom svih faza putovanja, koja će omogućiti brzo utvrđivanje tačne lokacije prtljaga, u situacijama kada prtljag kasni.

"Uz pomoć BagJourney, naši zaposleni sada mogu u realnom vremenu da prate kretanje prtljaga u svim fazama putovanja, da utvrde poslednju lokaciju na kojoj je prtljag viđen i efikasnije rešavaju situacije sa prtljagom koji kasni", izjavio je izvršni direktor Er Srbije za saobraćaj Deklan Keler.


Tigar za šest meseci 2017. isporučio 2.400 pari zaštitnih čizama vatrogascima Hongkonga
Kompanija Tigar je u proteklih šest meseci isporučila 2.400 pari zaštitnih čizama za vatrogasnu brigadu Hongkonga, a vrednost ove isporuke bila je 95.328 EUR.

Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije, kaže da ovaj posao dobijaju od 2009. godine.

- Radi se o tehnički najzahtevnijim proizvodima koji osim uslova konkurencije u procesu tamošnje nabavke, moraju da zadovolje i stroge fukncionalne uslove - kaže Ilić.

- Zahvaljujući kvalitetu obuće vatrogasci mogu da hodaju kroz otvoren plamen dok gase požar. Godišnje potrebne količine za Hongkong variraju od 1.500 do 3.000 pari, a vrednost iznosi od 60.000 do 145.000 EUR po tenderu.


Tigar delivers 2,400 pairs of protective boots to firemen in Hong Kong in six months of 2017
Tigar has delivered 2,400 pairs of protective boots for the fire brigade of Hong Kong in the past six months, and the value of the delivery amounts to EUR 95,328.

Vladimir Ilic, General Manager, says that they contracted the job in 2009.

– These are the most technically demanding products, which need to meet strict criteria regarding functionality, in addition to meeting the terms of the competition in the procurement process in that country – Ilic says.

– Thanks to the quality of the footwear, firemen can walk through open flames while putting out the fire. Hong Kong"s annual demand ranges between 1,500 and 3,000 pairs, and the value per tender is EUR 60,000 to EUR 145,000.


Italijani planiraju novi Fiat B segmenta za Kragujevac?
Fiatova fabrika u Kragujevcu pored modela 500L mogla bi da počne i proizvodnju novog modela koji će navodno biti dugačak 399 centimetara, piše AutoBlog.

Ovaj portal, prenoseći pisanje specijalizovanih italijanskih sajtova, navodi da bi, ukoliko je to tačno, to mogao da bude model B segmenta.

Trenutno nije poznato da li se tu radi o evropskoj verziji modela Fiat Argo koji je ranije ove godine predstavljen u Južnoj Americi, ili o Fiatu 500 5 porte ili o nećem trećem. Ovo bi takođe mogao da bude i manji crossover budući da je taj segment profitabilniji u poređenju sa klasičnim hatchback modelima.

Više bi trebalo da se zna u maju ili junu sledeće godine, kada će biti predstavljen novi plan za period 2018-2022, piše AutoBlog.


Italians planning new B-segment Fiat for Kragujevac?
Fiat Kragujevac might soon start producing, in addition to 500L, a new model, which will allegedly be 399-cm long, AutoBlog reports.

Citing specialized Italian sites, the portal writes that, if this is true, the model in question might belong to the B-segment.

It is currently not known whether this is the European version of Fiat Argo, which was presented earlier this year in South America, or Fiat 500 5 Porte or something else. It might also be a smaller crossover, as this segment is more profitable compared to classic hatchback models.

More should be known in May or June next year, when the new plan for the 2018-2022 period is to be presented, AutoBlog writes.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta