Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nova ponuda za preuzimanje Fabrike akumulatora Sombor
Švajcarska kompanija Batagon dala je novu, četvrtu ponudu za preuzimanje vlasništva nad Fabrikom akumulatora Sombor, prenosi SOinfo.org portal.

- I nova ponuda za mene je vrlo povoljna. Batagon nudi 6 mil EUR za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor - preneo je Predrag Ljubović, stečajni upravnik u nekadašnjem somborskom proizvodnom gigantu.

On je izjavio da je zainteresovana kompanija sa sedištem u Švajcarskoj ponudu uputila u predviđenom roku i da je u odnosu na prethodnu veća za 950.000 EUR.

- O svemu sam obavestio Odbor poverilaca. Očekujem da će oni odluku doneti tokom naredne sedmice - naveo je stečajni upravnik i predočio da garancija Batagona, koja je bila među obaveznim uslovima za učešće u nadmetanju za FAS, važi do 19. oktobra.

Odbor poverilaca je odbio prethodne tri ponude kompanije iz Švajcarske. Batagon International AG je na javnom nadmetanju za kupovinu imovine FAS nastupio sa 3,5 mil EUR, da bi potom, početkom avgusta, ponudu "popravili" na 4,5 mil EUR. Prethodnu odbijenicu dobili su za iznos od 5.050.000 EUR.


New offer for acquisition of FAS
The Swiss company Batagon has provided a new, fourth offer for the acquisition of ownership over Fabrika Akumulatora Sombor, SOinfo.org portal reports.

– I find the new offer to be very favorable. Batagon is offering EUR 6 million for the purchase of Fabrika Akumulatora Sombor – said Predrag Ljubovic, the bankruptcy trustee in the former Sombor-based production giant.

He stated that the interested company, headquartered in Switzerland, had submitted the offer within deadline and that it was higher by EUR 950,000 than the previous one.

– I have notified the Board of Creditors of everything. I expect that they will reach a decision next week – he said and added that the guarantee of Batagon, one of the requirements for bidding for FAS, was valid until October 19.

The Board of Creditors has rejected the three previous offers by the Swiss company. Batagon International AG offered EUR 3.5 million at the public auction and then raised the offer to EUR 4.5 million in early August. The last rejected offer amounted to EUR 5,050,000.


Beogradski aerodrom traži konsultanta za razvoj novih linija
Aerodrom Nikola Tesla Beograd, koji je u avgustu zabeležio rekoradan mesečni broj putnika, traži konsultanta koji će im pomoći u razvoju novih linija u narednom periodu.

Javni poziv za usluge konsaltinga i tehničke podrške u razvoju novih linija, otvoren je do 11. oktobra 2017, za kada je zakazano i otvaranje.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, ciljevi Aerodroma Nikola Tesla su da postanu gateway za region Jugoistočne Evrope za dugolinijski saobraćaj prema Severnoj Americi, Kini i Australiji; da uvednu nove linije prema evro-mediteranskoj oblasti, kao i da ojačaju saobraćaj u regionu, između ostalog radi "punjenja" dugolinijskih ruta.

Glavni konkurenti u ostvarenju tih ciljeva, pre svih su aerodromi Zagreb i Budimpešta. Zato je i prilikom ove studije posebno važno da se gde god je to potrebno i moguće daju uporedni podaci i za ova dva aerodroma. Aerodrom u Zagrebu je inače dat u koncesiju. Početkom ove godine otvorili su i novi terminal, sa kojim računaju na još bolje rezultate u narednom periodu.

- Cilj je da dobijemo osnovni dokument za rad na razvoju linija u narednim godinama - precizirano je u dokumentaciji.

Podsetimo, na beogradski aerodrom nedavno je sleteo prvi avion na liniji Peking- Beograd, a početkom oktobra, očekuje se uspostavljanje letova između Beograda i Maribora, i to posle 25 godina.

U toku je javni poziv za izbor koncesionara za beogradski aerodrom.


Beogradski investicioni dani 9. i 10. novembra
Forum Beogradski investicioni dani biće održan u Sava Centru 9. i 10. novembra, što će biti prilika za promociju Beograda čiji je investicioni portfolio vredan 10 mlrd EUR evra, izjavio je u petak (22. septembra 2017. godine) pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević.

On je istakao će Beogradski investicioni dani biti nova prilika za kvalitetan dijalog sa investitorima, ali i za konkretne dogovore o projektima.

- Fokus skupa biće na gradovima u regionu. Namera je da se naprave zajednički investicioni, turistički i drugi nastupi i projekti za čitav region. Istovremeno, na forumu ćemo proslediti pozive svim investitorima koji su se bilo kada obratili Beogradu da posete forum, uporede sa drugim gradovima šta nudimo i u pozitivnoj atmosferi ispromovišemo Beograd i sve projekte koje imamo - rekao je Milosavljević.

Na trećem forumu Beogradski investicioni dani okupiće se predstavnici investitora, međunarodnih finansijskih institucija, banaka, kompanija, fondova, privrednih komora, gradova, regija i klastera jugoistočne, centralne i zapadne Evrope, Rusije, zemalja Kaspijskog basena, Kine i Bliskog istoka.

Skup organizuje Grad Beograd, Privredna komora Beograda i Centralno-evropski forum za razvoj - CEDEF.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta