Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Beograd rasprodaje nepokretnosti u vlasništvu grada
Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u postupku javnog nadmetanja.

Na doboš su stavljeni stambena zgrada na Voždovcu (Bože Jankovića 2) po početnoj ceni od 180.375 EUR (370 m2), tri poslovna prostora u Balkansoj ulici i jedan u Ulici Zdravka Čelara.

Poslovni prostori u Balkanskoj 23 prodaju se po početnoj ceni od 44.498 EUR (36 m2), 35.846 EUR ( 29 m2), 7.416 (6 m2), dok početna cena poslovnog prostora u Zdravka Čelara je 35.670 EUR (29 m2).

Poslednji dan za podnošenje prijava je 15. septembar 2017. godine, a javno nadmetanje će se održati 20. septembra 2017. godine u 10 časova.

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.


Bojović formalno vlasnik i svih ćerki firmi Energoprojekta
Kompanija Napred razvoj u vlasništvu Dobroslava Bojovića, postala je u petak (8. septembra 2017. godine) i zvanično formalno-pravni vlasnik i svih ćerki firmi Energoprojekt Holdinga, jer je Komisija za zaštitu konkurencije odobrila toj kompaniji koncentraciju na tržištu Srbije, saznaje Tanjug.

U rešenju Komisije, u koje je Tanjug imao uvid, piše da se u skraćenom postupku odobrava koncentracija učesnika na tržištu, koja je nastala sticanjem neposredne kontrole privrednog društva Napred razvoj i firmi koje sa njim zajednički deluju, nad Energoprojekt Holdingom, sticanjem posredne kontrole nad svim njegovim zavisnim društvima kupovinom 16,67% akcija.

Podsetimo, Centralni registar za hartije od vrednosti zaključio je 31. jula ponudu direktora Napred razvoja, Dobroslava Bojovića za preuzimanje akcija Energoprojekta, čime je on postao većinski vlasnik najveće srpske građevinske kompanije.


Kineze zanimaju Ikarbus i druge srpske firme
Ministar privrede Srbije Goran Knežević i premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Jin Long Grup (Yin Long Group) o mogućnostima za investiranje u Srbiji u oblasti proizvodnje električnih autobusa za javni prevoz, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Predstavnike kineske kompanije kako se navodi najviše interesuju potencijali i mogućnosti ulaganja u Ikarbus, ali i druge kompanije.

Knežević je rekao da je u Srbiji poslednjih godina poslovna klima znatno popravljena i da bi Jin Long Grupa mogla svoje proizvode da plasira u Srbiji regionu i šire.

Premijerka Brnabić istakla je da Srbija ima strateški cilj da postane deo EU što znači da i uslove poslovanja prilagodjava evropskim standardima.

Dodala je da Srbija već sada ima slobodan pristup evropskom tržištu, brojne sporazume o slobodnoj trgovini, sa Ruskom federacijom, Belorusijom, preferencijalnu trgovinu sa SAD, strateško partnerstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sve razvijenije odnose sa Indijom, a "to su sve potencijalna tržišta za kompanije koje proizvode u Srbiji".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta