Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Oglašena nova prodaja Jagodinske pivare - Početna cena ostaje 355,5 miliona dinara
Jagodinska pivara opet je ponuđena na prodaju, budući da na prethodnom nadmetanju, održanom krajem oktobra 2017. godine nije bilo zainteresovanih kupaca.

Cena fabrike slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića ostaće ista - 355,5 miliona dinara, a da li će dobiti novog vlasnika znaće se najranije početkom narednog meseca.

Javno nadmetanje, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je za 8. februar.

Podsetimo, prodaja Jagodinske pivare oglašena je na osnovu Rešenja o bankrotu Privrednog suda u Kragujevcu, dok u najvažniju imovinu stečajnog dužnika spada poslovni kompleks u Jagodini, odnosno 41 objekat u krugu fabrike, poslovno skladišni objekti na izdvojenim lokacijama u Nišu, Kruševcu i Požarevcu, oprema pivare i potraživanja.

Jagodinska pivara osnovana je 1852. godine, dok je stečaj uveden u martu 2016.


MAT: Novac od koncesije ne bi trebalo da ode u potrošnju
Sredstva od koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla ne bi trebalo da odu u potrošnju, već u investicije, smatraju stručnjaci časopisa MAT (Makroekonomske analize i trendovi).
BEOGRAD - Sredstva od koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla ne bi trebalo da odu u potrošnju, već u investicije, smatraju stručnjaci časopisa MAT (Makroekonomske analize i trendovi).

Urednik MAT-a Ivan Nikolić je odgovarajući na pitanje novinara, u Privrednoj komori Srbije, kako će se novac od koncesije odraziti na finansije rekao da će "410 ili 420 miliona evra otići u budžet", pošto će ostatak od 501 miliona evra otići malim akcionarima.


Imovina Fabrike šećera TE-TO Senta u stečaju uskoro na dobošu? - U toku tender za procenitelje vredn
Imovina senćanske fabrike šećera uskoro će, po svemu sudeći, biti ponuđena na prodaju. Stečajni upravnik Fabrike šećera TE-TO iz Sente objavio je poziv za odabir najboljeg ponuđača za usluge procene vrednosti celokupne imovine (zemljišta, građevinskih objkata i opreme), a svrha je da se na osnovu analize koja bude obavljena, stvore uslovi za prodaju celokupne imovine stečajnog dužnika najpovoljnijim načinom prodaje.

- Rezultati procene biće osnov za donošenje odluke stečajnog upravnika o načinu prodaje nepokretne imovine stečajnog dužnika i visini početne vrednosti te imovine. Takođe, procena likvidacione vrednosti nepokretne imovine stečajnog dužnika vršiće se za svrhe identifikovanja i prioritetnog namirivanja razlučnih poverilaca - precizira se u pozivu.

Ponude se dostavljaju do 31. januara.

Podsetimo, fabriku šećera TE-TO AD u Senti, kupila je kompanija Sunoko iz sastava MK Grupe Miodraga Kostića od italijanske kompanije SFIR, nakon odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije o preuzimanju u avgustu 2016, dok je stečajni postupak u Privrednom sudu Subotica otvoren maja prošle godine.

Miodrag Kostić, rekao je tada da u stečajnom postupku ne očekuje ništa posebno i da se ne zna kakva će biti sudbina ove šećerane ko god da je preuzme, jer su dugovi mnogo veći nego što se mislilo. U trenutku transakcije naime, senćanska fabrika imala je dugovanja od 1,4 milijarde dinara, odnosno ispostavilo se da joj nedostaje oko 5 mil EUR obrtnog kapitala.


Aerodrom i NIS u fokusu investitora na Beogradskoj berzi
Interesovanje investitora na Beogradskoj berzi danas je isključivo bilo usmereno na akcije Aerdoroma "Nikola Tesla" i Naftne industrije Srbije, koje su bezmalo odnele kompletan promet na domaćem tržištu akcija.
BEOGRAD - Interesovanje investitora na Beogradskoj berzi danas je isključivo bilo usmereno na akcije Aerdoroma "Nikola Tesla" i Naftne industrije Srbije, koje su bezmalo odnele kompletan promet na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 14,6 miliona dinara (oko 123 hiljade evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta