Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ne prodaje se kragujevački Fiat - Italijansko-američka kompanija ne planira da rasparčava bredove
Automobilska kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nema nameru da deli poslovanje ili da pojedinačne brendove prodaje Kini ili drugim partnerima, kaže šef FCA Sergio Marchionne.

- Nećemo ništa da razdvajamo. Nemamo nameru da razdvojimo poslovanje i da bilo šta damo Kinezima - izjavio je Marchonne na konferenciji na sajmu automobila u Detroitu.

Dodao je i da će brend sportskih automobila Jeep pomoći FCA da duplira neto profit. Inače, akcije FCA su ove godine skočile više od 30%, nakon optimističnih predviđanja za automobilski sektor, rasta prodaje i spekulacija da će u završnoj godini Marchonnea na čelu kompanije, FCA ući u strateške sporazume.

Reuters podseća da su u javnost nedavno isplivale spekulacije da je kineska kompanija Guangzhou Automobile Group Co Ltd zainteresovana za preuzimanje dela FCA.

Da su se Kinezi nameračili na ceo ili bar deo italijansko-američkog proizvođača automobilskih brendova, među kojima su Jeep i kamioni Ram, mediji su pisali u više navrata.

A vest da je kineski autoproizvođač Great Wall Motor Co zainteresovan za kupovinu FCA navela je na spekulacije i da je možda Srbija u igri. Međutim, reklo bi se da je ova Marchionneova izjava ujedno i tačka svim nagađanjima. Bar zasada.


Pupin Telecom ponovo prodaje halu telekomunikacija - Početna cena objekta u Zemunu 1,9 mil EUR
Hala telekomunikacija kompanije Pupin Telecom po treći put je u potrazi za novim vlasnikom pošto je odlukom skupštine akcionara te kompanije, a na osnovu izmenjenog korigovanog unapred pripremljenog plana reorganizacije, oglašena njena nova prodaja.

Objekat, koji se nalazi u Zemunu, u sklopu kompleksa bivše Elektronske holding korporacije Ei Niš, površine oko 7.000 metara kvadratnih, prodaje se po početnoj ceni od oko 1,9 mil EUR. Ta cena je u odnosu na prethodnu prodaju, po zakonskoj proceduri, snižena za 5%, potvrdila je za eKapiju Desanka Stojiljković, koja se navodi kao kontakt osoba za informacije u vezi sa ovim oglasom.

Kako je navedeno u oglasu, na zgradu koja se prodaje uknjižene su hipoteke I, II i III reda u korist Fonda za razvoj, kao i hipoteka IV reda u korist Poštanske štedionice, koje će biti brisane nakon konačne isplate.

Javna licitacija zakazana je za 1. februar 2018. godine, u 11 časova i održaće se u prostorijama kompanije.

Inače, kako za naš portal kaže Stojiljković, tokom prethodna dva oglasa bilo je zainteresovanih kupaca, međutim, niko nije podneo prijavu za učešće na licitaciji.

Kako dodaje, ukoliko i ovog puta situacija bude ista, menjaće se način prodaje - umesto javne licitacije, objekat će se prodavati sistemom prikupljanja ponuda.

Kompanija Pupin Telecom osnovana je davne 1947. godine. Danas, firma se bavi projektovanjem, razvojem, proizvodnjom, instalacijom i puštanjem u rad telekomunikacionih uređaja i jedan je od glavnih snabdevača telekomunikacionom opremom operatora, internet servis provajdera i preduzeća u Srbiji i regionu.


Matijević kupio hotel Slavija Lux za 6,5 mil EUR
Jedan od tri hotela iz kompleksa Slavije, Slavija Lux, prodat je u utorak (16. januara 2018. godine) za 6,5 mil EUR firmi Mat Real Estate, čiji je vlasnik Petar Matijević, piše Danas.

Novom vlasniku, koji je i ranije najavljivan kao potencijalni kupac hotela, dat je rok od 15 dana da uplati izlicitirani iznos, ali on ipak neće moći da preuzme objekat sve dok sud ne utvrdi da li će se sačekati potvrda verodostojnosti osporavanog duga od oko 2 mil EUR, na osnovu kojeg je hotel prodat.

Firma Mat Real Estate jedina je učestovala na licitaciji koju je zakazao javni izvršitelj Marko Vukićević, realizujući odluku arbitraže između firmi Slavija hoteli i Fil-Šar, nastalu nakon spora iz zajedničkog posla organizovanja igara na sreću.

Poslovodstvo Slavija hotela osporava da dug uopšte postoji, a arbitraža je bez ekonomskog veštačenja i dokumentacije prihvatila tvrdnju Katarine Šaranović, supruge ubijenog vlasnika firme Fil-Šar, da je on uplaćivao novac za rad kockarnice. Poslovodstvo je tražilo da se postupak prodaje odloži do odluke suda kome su podneli tužbu za poništaj arbitraže. Ukazali su i da ako se jedan od tri hotela proda, a sud kasnije utvrdi kako to nije trebalo činiti, neće biti načina da se šteta ispravi. Izvršitelj je ipak zakazao licitaciju.

- Predstavnici Slavija hotela su prisustvovali licitaciji, a ja sam i ranije ukazala da je neophodno sačekati odluku suda. Izvršitelj to nije prihvatio, ali je doneo zaključak prema kome naplaćeni iznos neće moći da se prosledi poveriocu, firmi Fil-Šar, sve dok sud ne odluči o pravnim sredstvima koje smo uložili na odluku izvršitelja o javnoj prodaji - izjavila je za Danas predsednica Skupštine Slavija hotela Maja Pejčić i dodala da bi bilo mnogo bolje da je taj kompleks prodat u privatizaciji kao celina, nego što se na ovakav način rasparčava i to za dug koji firma osporava.

Prema zaključku koji je nakon licitacije izdao izvršitelj, Matijević je upoznat sa rešenjem o prodaji, ali i sa prigovorima Slavija hotela. Izjavio je da je svestan pravnih posledica ovih akata i da pristaje na sve pravne rizike s tim u vezi, piše Danas.


Matijevic buys Hotel Slavija Lux for EUR 6.5 million
One of the three hotels from the Slavija complex, Slavija Lux, was sold on Tuesday, January 16, 2018, for EUR 6.5 million to the company Mat Real Estate, owned by Petar Matijevic, Danas reports.

The new owner, which was previously mentioned as a potential buyer, has been given 15 days to pay the amount reached at the auction, but he will still not be able to acquire the facility until the court determines whether to wait for the confirmation of the validity of the disputed debt of around EUR 2 million, based on which the hotel was sold.

Mat Real Estate was the sole participant at the auction scheduled by the public enforcement officer Marko Vukicevic, who thereby realized the decision from the arbitration between the companies Slavija Hoteli and Fil-Sar, which arose from the dispute related to the joint organization of gambling games.

The management of Slavija Hoteli disputes the existence of the debt, and the arbitration upheld the claim of Katarina Saranovic, widow of the murder owner of Fil-Sar that he was paying the money for the operations of the gambling house, without a forensic economic evaluation and documentation. The management asked for the sale procedure to be postponed until the the court at which they filed a complaint for the cancellation of the arbitration reached the decision. They also pointed out that, if any of the three hotels were sold and the court later determined it should not have been done, there would be no way to repair the damage. The enforcement officer still scheduled the auction.

– Representatives of Slavija Hoteli were present at the auction, and I pointed out previously that it was necessary to wait for the court"s decision. The enforcement officer didn"t accept this, but he reached the decision according to which the charged amount could not be forwarded to the creditor, the company Fil-Sar, until the court decides on the legal complaints we had filed to the enforcement officer"s decision to have the public auction – president of the GM of Slavija Hoteli, Maja Pejcic, told Danas and added that it would be much better for the complex to have been sold as a single unit as part of a privatization, instead of being fragmented, and then over the debt disputed by the company.

According to the decision issued by the enforcement officer after the auction, Matijevic is familiar with the decision on the sale, but also with the complaints filed by Slavija Hoteli. He stated that he was aware of the legal consequences of these acts and that he was prepared to take all the related legal risks, Danas reports.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta