Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom Nikola Tesla pomaže vazdušnoj luci u Banjaluci - Za 2019. planirano 100.000 putnika
Menadžment Aerodroma Nikola Tesla Beograd, na čelu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Sašom Vlaisavljevićem, razgovarao je u ponedeljak, 22. januara 2018. godine, u Banja Luci sa zvaničnicima Republike Srpske o turističkim tendencijama u regionu i mogućnostima uvođenja novih avio linija sa banjalučkog aerodroma.

- Cilj nam je otvaranje najmanje tri do pet linija u naredne dve godine, sa minimalno dve frekvencije nedeljno prema Zapadnoj Evropi. Očekujemo okvirno oko 100.000 putnika sa banjalučkog aerodroma u 2019. godini - rekao je Vlaisavljević.

Kako se navodi u saopštenju Aerodroma Nikola Tesla, cilj posete Banjaluci bio je unapređenje saradnje beogradskog i banjalučkog aerodroma i pomoć prilikom razvoja aviosaobraćaja u regionu.

Vlaisavljević je naveo da se saradnja dva aerodroma zasnivala na tehničkoj pomoći koju su pružale stručne službe Aerodroma Nikola Tesla svojim banjalučkim kolegama.

- Naši zaposleni izvršili su građevinske radove na poletno-sletnoj stazi Aerodroma u Banja Luci. Donirali smo transportni sistem prtljaga za dolazeće putnike, dok smo njihov stari transportni sistem potpuno remontovali i osavremenili. Osim saradnje na tehničkom planu, organizovane su i obuke o opsluživanju putnika - naveo je Vlaisavljević.

U saopštenju beogardskog aerodroma se navodi da je u 2017. uslužio više od 5,3 miliona putnika, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto u odnosu na 2016.

- Prateći rast broja putnika, Aerodrom Nikola Tesla je, u periodu od 2014. do 2017, uložio gotovo šest milijardi dinara u infrastrukturna unapređenja, čime je kapacitet povećan sa 5,5 na oko 7,5 miliona putnika godišnje - navodi se u saopštenju.


Prodate petogodišnje državne obveznice za 80 miliona evra
Na aukciji petogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima, održanoj 19. januara ponuđen obim emisije iznosio je 100.000.000 evra, objavljeno je na sajtu Uprave za javni dug.
BEOGRAD - Na aukciji petogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima, održanoj 19. januara ponuđen obim emisije iznosio je 100.000.000 evra, objavljeno je na sajtu Uprave za javni dug. Ukupan obim tražnje iznosio je 166.131.000 evra, a realizovano je 80.280 komada državnih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 80.280.000 evra. Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 1,95 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 23. januara 2023. godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta