Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U februaru posao za još 80 tekstilaca u pogonu nekadašnjeg Prvog maja - E.Mirolio počinje i rekonstr
Firma E.Mirolio iz Dimitrovgrada, koja je krajem oktobra prošle godine kupila pirotsku fabriku AHA Mura Prvi maj, počela je proizvodnju ženske konfekcije u ovoj fabrici i zaposlila 135 radnika.

U planu je povećanje broja zaposlenih. U halama ove nekada poznate konfekcije opet bruje mašine. Direktor fabrike Todor Georgijev podsetio je za Danas da je proizvodnja počela 15. januara.

- Početkom februara uposlićemo još oko 80. Osim toga, počinjemo i rekonstrukciju hala 2 i 3, u kojima je potrebna obnova infrastrukture koja je dosta propala. Reč je o značajnoj investiciji. Posle rekonstrukcije planiramo da uposlimo nove radnike i u ovim halama. Plan je da u narednom periodu ovde radi oko 600 radnika, čak i do hiljadu - rekao je Georgijev i pojasnio da će se ovde šiti ženska odeću za robnu marku Dika, koja postoji 25 godina.

- U planu je da se firme u Dimitrovgradu i Pirotu spoje i da glavno sedište bude u Pirotu. Radnici se raduju početku proizvodnje u ovoj fabrici - kaže Georgijev.

Podsetimo, na javnom nadmetanju 27. oktobra prošle godine italijanska firma E.Miroglio kupila je pirotsku fabriku AHA Mura Prvi maj u stečaju za 200 miliona dinara. Ta kompanija je bila jedini učesnik na javnom nadmetanju, jer je jedina ispunila uslove konkursa, uplatom depozita od 126,2 miliona dinara i davanjem bankarske garancije.

Pirotska tekstilna fabrika je prodata tek iz šestog pokušaja, a pre stečaja 2015. godine zapošljavala je 1.300 radnika.


Državna obveznica "planula" na Berzi za preko 1,0 mlrd RSD
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen fantastično visok promet koji se duguje trgovanju državnim obveznicama, dok je na tržištu akcija ubedljivo najtrgovaniji bio Energoprojekt Entel.
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen fantastično visok promet koji se duguje trgovanju državnim obveznicama, dok je na tržištu akcija ubedljivo najtrgovaniji bio Energoprojekt Entel.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,2 milijarde dinara (10,3 miliona evra).

Foto Tanjug/S.Radovanović, ilustracija


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta