Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Danas novi rok za izbor koncesionara
Rok za izbor ponuđača za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu produžen je do danas, objavljeno je u obaveštenju Vlade Srbije i aerodroma.
BEOGRAD - Rok za izbor ponuđača za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu produžen je do danas, objavljeno je u obaveštenju Vlade Srbije i aerodroma.

Obaveštenje o produženju rokova u postupku za davanje koncesije objavljeno je 3. januara u listu "Politika", a 29. decembra u Službenom glasniku.


Usvajanje UPPR skinuće blokadu sa računa kompanije Yumco
Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) kompanije Yumco iz Vranja još nije usvojen, a kada se to desi, centralni račun fabrike biće deblokiran, kaže Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora Yumca.

Popović potvrđuje da proces usvajanja UPPR-a za Yumco nije datumski oročen, prenosi portal Vranjske.

- To je procedura u kojoj učestvuju svi faktori zainteresovani za ovu fabriku - Ministarstvo privrede, Privredni sud u Leskovcu, poverioci i uopšte svi koji su poslovali sa ovim preduzećem, a njihova dužnost je da se izjasne i eventualno stave svoje primedbe na plan, te zato nismo u mogućnosti da kažemo kada će se usvojiti UPPR - objašnjava Popović.

Što se tiče aktuelne blokade računa, predsednik Nadzornog odbora zaključuje da je "jedini, odnosno, centralni račun kompanije godinama u blokadi".

- To je posledica preteškog nasleđa iz ranijih godina, ali rukovodstvo Yumca i Ministarstvo privrede moraju da se bave tim problemima i potraže najbolje rešenje za fabriku - smatra Popović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta