Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Za RTB Bor zainteresovane četiri kompanije iz Rusije i Kine?
Za Rudarsko-topioničarski basen Bor zainteresovane su četiri kompanije, tvrdi B92.

Reč je o ruskim i kineskim kompanijama. Tender za privatizaciju RTB Bora očekuje se u prvoj polovini godine.

- U toku su aktivne analize potencijalnih partnera o poslovanju RTB Bor, u cilju donošenja odluke za učestvovanje u postupku privatizacije - navodi izvor B92.

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je krajem prošle godine da će krajem marta biti raspisan tender za izbor stateškog partnera za RTB Bor.

- Napravićemo najbolji model za strateško partnerstvo, okončaćemo taj proces i krajem marta raspisati javni poziv za izbor strateškog partnera - rekao je Antić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre dve nedelje ambasadora Kine zamolio da državnom vrhu te zemlje prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor. Naveo je da je ova godina bila jako dobra za RTB Bor, pošto su ostvareni dobri rezultati - povećana je prozvodnja katodnog bakra.

Ministar privrede Goran Knežević nedavno je kazao da RTB Bor više nije zaštićen i da je na tržištu, te dodao da su mu potrebne velike investicije, koje se procenjuju na oko 300 mil EUR u naredne tri godine.


Apsolutna dominacija Aerodroma "Nikola Tesla" na Berzi
Živa investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija obeležila je prvi trgovački dan u ovoj nedelji na Beogradskoj berzi, uz apsolutnu dominaciju Aerodroma "Nikola Tesla" u trgovanju i snažan oporavak BELEX indeksa.
BEOGRAD - Živa investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija obeležila je prvi trgovački dan u ovoj nedelji na Beogradskoj berzi, uz apsolutnu dominaciju Aerodroma "Nikola Tesla" u trgovanju i snažan oporavak BELEX indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 52 miliona dinara (438 hiljada evra).


Gde uložiti novac od koncesije aerodroma "Nikola Tesla"
Nakon što je vlada koncesiju nad beogradskim aerodromom poverila francuskoj kompaniji "Vansi erports", za 501 milion evra uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, deo stručne javnosti saglasan je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da bi ta sredstva trebalo da se upotrebe za otplatu javnog duga, ili za nove kapitalne investicije.
BEOGRAD - Nakon što je vlada koncesiju nad beogradskim aerodromom poverila francuskoj kompaniji "Vansi erports", za 501 milion evra uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, deo stručne javnosti saglasan je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da bi ta sredstva trebalo da se upotrebe za otplatu javnog duga, ili za nove kapitalne investicije.

Gde god, kažu stručnjaci, samo ne "u vetar", odnosno u opštu potrošnju, što je "scenario" koji su građani Srbije videli 1997, kada je 1,5 milijardi maraka (922 miliona dolara) od prve prodaje 51 odsto Telekoma italijanskom STET-u i grčkom OTE, iskorišćeno za održavanje "u životu" javnih preduzeća i isplatu penzija.


Concession contract for Nikola Tesla Airport expected to be signed in Q1 2018
France"s VINCI Airports, which has been awarded a 25-year concession to run Belgrade"s Nikola Tesla Airport, expects the concession agreement to be signed in Q1 2018.
BELGRADE - France"s VINCI Airports, which has been awarded a 25-year concession to run Belgrade"s Nikola Tesla Airport, expects the concession agreement to be signed in Q1 2018.

"VINCI Airports will aim at improving airport operating conditions to enable Air Serbia to offer new long-haul routes as part of its hub strategy. VINCI Airports will build on its partnerships with over 200 airlines to further increase the airport"s traffic and connectivity, in line with Serbia"s strong economic growth potential," the company said in a statement.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta