Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Početak trgovačke nedelje na Berzi ne obećava
Prvi trgovački dan u nedelji na domaćem tržištu akcija ne uliva optimizam, imajući u vidu da je zabeležena izuzetno skromna investiciona aktivnost, mada su BELEX indeksi praktično ostali na nivou na kojem su zaključeni prošle sedmice.
BEOGRAD - Prvi trgovački dan u nedelji na domaćem tržištu akcija ne uliva optimizam, imajući u vidu da je zabeležena izuzetno skromna investiciona aktivnost, mada su BELEX indeksi praktično ostali na nivou na kojem su zaključeni prošle sedmice.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 3,4 miliona dinara (29,2 hiljade evra).


Dogovor SAD i Kanade obradovao svetske berze
Akcije na Volstritu i na evropskim berzama danas rastu, nakon što su SAD i Kanada dogovorile novi trgovinski sporazum, u koji je uključen i Meksiko.
LONDON/NJUJORK - Akcije na Volstritu i na evropskim berzama danas rastu, nakon što su SAD i Kanada dogovorile novi trgovinski sporazum, u koji je uključen i Meksiko.

U SAD, širi indeks S&P 500 je ojačao za 0,7 odsto na 2.933 poena, industrijski Dau DŽons za 1,0 odsto na 26.710 poena, a tehnološki Nasdak za 0,7 odsto na 8.102 poena, prenosi agencija AP.


Nagli skok cena nafte u Njujorku i Londonu
U poslednja 24 sata došlo je do značajnog povećanja cena nafte na berzama u Njujorku i Londonu, a glavni uzrok je strahovanje da će zbog najavljenih američkih sankcija Iranu ponuda biti značajno smanjena.
Barel lake sirove nafte sada se prodaje za 75,53 dolara, što je dva dolara skuplje nego prethodnog dana, dok se nafta tipa „brent“ prodaje za 85,03 dolara za barel, što je poskupljenje od 2,25 dolara.

Kako prenosi Sputnik, tržište je reagovalo na najavu SAD da će 4. novembra uvesti sankcije energetskom sektoru Irana, što će prouzrokovati smanjenje proizvodnje u toj zemlji od milion i po barela dnevno.


Rast akcija ojačao BELEX indekse, trgovanje skromno
Indeksi Beogradske berze su ojačali danas zahvaljujući rastu cena većine akcija kojima se trgovalo, uz blagi oporavak investicione akrivnosti.

BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze su ojačali danas zahvaljujući rastu cena većine akcija kojima se trgovalo, uz blagi oporavak investicione akrivnosti.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 8,1 milion dinara (oko 68,7 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta