Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Metalac s najvećim prometom, Aerodrom predvodio dobitnike
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen mali promet, dok su se indeksi zadržali na nepromenjenom nivou.Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,6 miliona dinara (oko 39 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 je zaključen u neznatnom plusu na 740,42 poena, a BELEXlajn je stagnirao na nivou od 1.538,42 poena.

Gornjomilanovački Metalac je bio najtrgovanija akcija sa prometom od 1,3 miliona dinara, uz pad cene za četvrtinu procenta na 2.043 dinara.

I Naftna industrija Srbije je završila trgovački dan u "crvenom", spustivši se za 0,3 odsto na 683 dinara, uz trgovanje vredno 0,8 miliona dinara.

Proizvođač preparata za zaštitu i prehranu bilja, Galenika Fitofarmacija, ojačala je za 0,1 procenat do cenovnog nivoa od 2.800 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" predvodio dobitnike dana, s rastom cene od pola procenta na 1.687 dinara, a istrgovan je za četvrt miliona dinara.

Vredan pomena je promet od 1,2 miliona dinara, koji je na MTP tržištu ostvarilo beogradsko preduzeće Jugoelektro po nepromenjenoj ceni od 2.977 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 14,24 odsto, i to u kupovini 27,46 procenata, a u prodaji 1,0 posto.

Na berzi danas nije trgovano državnim dužničkim papirima.


Irska kompanija kupuje Fabriku hartije i Avala Adu
BEOGRAD - Grupa Smurfit Kappa iz Irske, jedan od najvećih proizvođača papirne ambalaže u svetu, objavila je da je postigla dogovor o preuzimanju Fabrike hartije Beograd i fabrike Avala Ada iz Beograda za 133 miliona evra od srpske kompanije Kappa Star.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta