Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Država prodala svoj deo kapitala u Recreatoursu kupcu iz Crne Gore - Ugovor vredan 3,77 mil EUR
Država Srbija prodala je Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Vile Oliva d.o.o. Petrovac iz Crne Gore 36,9% kapitala u Recreatoursu AD Beograd, za 3,77 mil EUR. Ugovor o prodaji potpisan je u ponedeljak (26. novembra 2018. godine) u Ministarstvu privrede.

U vlasništvu Republike Srbije bilo je 26,13% ukupnog kapitala Recreatoursa, 5,8% u vlasništvu Akcionarskog fonda AD Beograd i 4,99% u vlasništvu Narodne banke Srbije.

HTP Vile Oliva iz Petrovca bilo je jedino koje se javilo na poziv za javno nadmetanje za kupovinu 36,9% kapitala Recreatoursa po početnoj ceni u iznosu od 50% procenjene vrednosti kapitala.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva privrede, pre zaključenja ugovora o prodaji Ministarstvo privrede je pribavilo mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje ugovora.

Javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje 36,9% ukupnog kapitala Recreatours objavljen je 1. oktobra 2018. godine, a krajnji rok za dostavljanje prijava bio je 29. oktobar.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta