Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Institut Goša prodat kompaniji Millennium Team za 970.125 EUR
Beogradski Institut Goša prodat je kompaniji Millennium Team za po početnoj ceni od 970.125 evra, objavilo je Ministarstvo privrede.

Institut se bavi naučno-istraživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka i bio je u stoprocentnom vlasništvu države.

Millennium Team iz Beograda, čija je deletnost inženjering, proizvodnja i usluge, jedini je dostavio ponudu na tenderu.

Prethodni tender za prodaju Instituta Goša, objavljen novembra prošle godine, bio je neuspešan, jer nije stigla nijedna prijava.


U Zrenjaninu južnokorejska firma Essex Europe otvarila fabriku žice
Južnokorejska kompanija Essex Europe danas je u Zrenjaninu otvorila fabriku emajlirane bakarne žice. Fabrika u koju je investirano više od 30 mil EUR, prostire se na 15.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka i u njoj radi 160 ljudi.

Za tu investiciju dati su državni podsticaji od 1,6 mil EUR.

Otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao zadovoljan što je za samo šest meseci završena izgradnja proizvodnog pogona koji će obezbeđivati godišnji izvoz od 132 mil EUR.

- Za nas je dolazak korejskih kompanija veoma važan jer Koreja postaje ne samo azijski već i svetski ekonomski tigar - rekao je Vučić.

Naveo je da je prosečna plata u zrenjaninskom Eseksu 90.000 dinara, što je znatno više od proseka u Srbiji.

On je pozvao predstavnike Essexa da otvaraju još fabrika u Srbiji.

Kompanija Essex Europe se bavi novim rešenjima za elektrifikaciju vozila, uz razvoj obnovljivih izvora energije. Deo je Superior Essex sa sedištem u Atlanti (SAD) koji je u sastavu južnokorejske Grupe LS koja proizvodi elektro-materijal i elektroniku i ima godišnji promet od 19 milijardi dolara. Fabrike te kompanije su na tri kontinenta: u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Fabrika u Zrenjaninu je prvi proizvodni pogon kompanije Essexa u istočnoj Evropi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta