Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Na prodaju 28,51% kapitala Jubmes banke - Prijave do 9. aprila 2019.
Ministarstvo finansija Srbije objavilo je danas poziv za prikupljanje ponuda za prodaju 28,51% kapitala Jubmes banke a.d. Beograd.

U pozivu za podnošenje Pisama o zainteresovanosti sa obavezujućom ponudom navodi se da svi zainteresovani mogu da se prijave do 9. aprila 2019.

Pismo mora sadržati obavezujuću izjavu o spremnosti za kupovinu celokupnog paketa akcija od 28,51% kapitala, obavezujuću izjavu o ceni po jednoj akciji koju je zainteresovani spreman da plati i saglasnost Narodne banke Srbije za tu transakciju.

Ukupna aktiva Jubmes banke je oko 120 mil EUR, ukupan kapital oko 30 mil EUR, a ta banka ima dve filijale.

Akcijski kapital banke ponuđen na prodaju sastoji se od običnih akcija u vlasništvu Republike Srbije i akcija banaka u stečaju u kojima je Agencija za osiguranje depozita stečajni upravnik.

Zainteresovani će moći da pristupe podacima kako bi obavili pravno-finansijsku analizu poslovanja banke najkasnije do 24. januara 2019.


Kineska kompanija LGNEA želi da pravi autobuse sa Ikarbusom - Tri prototipa 2019. godine
Kineska kompanija Lanzhou Guangdong New Energy Automobile (LGNEA), koja se bavi priozvodnjom električnih i inovativnih vozila, želi da sarađuje sa Ikarbus na projektovanju i izradi autobusa, rekao je predstavnik te kompanije Gao Čao.

- Ikarbus je izuzetna kompanija u Evropi, koja će moći 2019. da napravi tri protiotipa inovativnih vozila - rekao je Gao na Trećoj međunarodnoj konferenciji Beogradski strateški dijalog, pod nazivom "Inicijativa pojas i put na Balkanu".

On je kazao da će Kina 2019. uložiti mnogo sredstava iz budžeta za razvoj autonominih vozila, kao i da se u toj zemlji već uveliko radi na projektima za električna vozilia.

- Što se tiče Srbije, imamo veoma dobar utisak. Vaša zemlja ima bogate resurse. Takođe, to je bezbedna i stabilna zemlja na Balkanu, koja ima dobru geografsku poziciju. To su ključni razlozi zašto investiramo u Srbiji.

Gao kaže da je ta kompanija došla u Srbiju zato što smatra da su srpskom tržištu potrebna električna vozila.

- Postoji veliki potencijal za razvoj industrije u vašoj zemlji i mislim da je to ključ za razvoj Srbije. Hvala Vladi Srbije na podršci koju smo dobili - dodao je Gao.

Sa tom velikom kineskom kompanijom je u Vladi Srbije ove godine potpisan Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede. Cilj memoranduma je rekonstrukcija firme Ikarbus i strateško partnerstvo sa LGNEA u cilju promovisanja, razvijanja i modernizacije automobilske industrije i proizvodnje autobusa i električnih autobusa u Srbiji.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta