Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ponovo na dobošu Velefarmov kompleks u Vrnjačkoj Banji
Velefarm AD Holding u stečaju oglasio je prodaju imovinskog kompleksa u Vrnjačkoj Banji, koji se prodaje drugi put.

Predmet prodaje su stambeno-poslovna zgrada Vila Gavrić ukupne površine 304m2, zemljište površine 7 ari i 56m2 i nameštaj i oprema koji se nalaze u objektu. Početna vrednost objekata koji se prodaju procenjena je na oko 50 miliona dinara.

Pravo na učešće tenderu imaju sva pravna i fizička lica koja ispune tražene uslove, a rok za podnošenje ponuda je 10. januar 2019. godine. Postupak prodaje sprovešće se putem javnog nadmetanja koje će se održati 17. januara 2019. godine.


Velefarm complex in Vrnjacka Banja put up for sale again
Velefarm AD Holding in bankruptcy has advertised the sale of the property complex in Vrnjacka Banja. This is the second attempt at a sale.

The offer includes the residential-office building Vila Gavric of 304 m2, the land of 7 ares and 56 sqm and the furniture and the equipment in the facility. The initial value of the facilities being sold has been estimated at around RSD 50 million.

All legal and natural persons that meet the requirements are eligible, and the bid submission deadline is January 10, 2019. The sales procedure will be carried out through public bidding, to be held on January 17, 2019.


350 mil. USD na računu: Kinezi ušli u RTB Bor, kompanija menja ime
Kineska kompanija "Ziđin Majning" je zvanično preuzela Rudarsko topioničarski basen (RTB) u Boru.
Kineska kompanija u ponedeljak je uplatila 350 mililona dolara za dokapitalizaciju, tako da joj je pripalo 63 procenta vlasništva nad RTB-om.

Kompanija u Boru zvaće se Ziđin Bor Copper d.o.o. Bor a uskoro će joj, kako je najavio ministar Aleksandar Antić, biti pridodat naziv Srbija.

Ugovor o pristupanju novog člana, odnosno ugovor o preuzimanju danas su potpisali minstar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i izvršni direktor Zidjin-a i stariji potpredsednik te kineske kompanije DŽordž Fang.

Ziđin majning grup (Zijin Mining Group), kompanija koja je jedan od najvećih kineskih proizvodjača zlata, a druga po veličini u proizvodnji bakarne rude izabrana je za strateškog partnera RTB Bor krajem avgusta ove godine, a plan je da ulože ukupno 1,26 milijardi dolara u RTB u narednih šest godina od čega će 75 odsto investirati u prve tri godine.

Ziđin se obavezao da sačuva 5.000 radnih mesta i da investira dodatnih 200 miliona dolara za rešavanje dugova, čije je pokrivanje predvidjeno UPPR-om (unapred pripremljen plan reorganizacije).

Investicijama je predvidjeno da 320 miliona dolara bude uloženo u rudnik Cerovo i njegovo otvaranje.

Kineski partner ima i ambiciozan plan za Topionicu, koja ima kapacitet proizvodnje 80.000 tona, a trenutno proizvodi oko 43.000 tona.

Plan kineskog strateškog partnera je da za tri godine radi punim kapacitetom od 80.000 tona, a posle šest godina poslovanja da proizvodi izmedju 120.000 i 150.000 tona.

Ziđin se obavezao da će u ekologiju i rešavanje ekoloških problema uložiti 136 miliona dolara.

Kompanija Ziđin u devet zemalja zapošljava 17.500 radnika, a prošle godine kompanija je bila na 22. mestu liste najvrednijih rudarskih kompanija u svetu.

Godišnji poslovni prihod ove firme iznosi 10 milijardi evra, dok čista dobit grupacije dostiže više od 230 miliona evra.

Ugovor je potpisan u prisustvu ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga , državnog sekretara Ministarstva privrede Miluna Trivunca, kao i novog generalnog direktora kompanije u Boru Long Ji.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta