Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Leskovački Metla komerc kupio preduzeće Montaža za 33,77 miliona dinara
Akcionarsko društvo Montaža Leskovac, poznatije kao nekadašnji Razvitak, pa Montaža-Razvitak, prodato je na tenderu leskovačkoj firmi Metla komerc za 33,766 miliona dinara.

Metla komerc je time dobila u vlasništvo dve hale za proizvodnju i montažu, ukupne površine 4.183 metara kvadratnih, upravnu zgradu od hiljadu kvadrata, trafostanicu, magacin i nadstrešnicu farbare, garažu, portirnicu i nešto manje vrednu opremu i inventar koji je pripadao prodatom preduzeću.

Ugovorom o kupoprodaji, zaključenim 28. decembra 2017. godine, okončana je višegodišnja agonija ovog nekada uglednog preduzeća, koje je, u procesu tranzicije posle 2000. ostalo bez posla i angažmana, pa ubrzo otišlo u višegodišnji stečaj.

Prema nezvaničnim informacijima portala Jugmedia, objekti Monataže Leskovac biće renovirani i služiće, najverovatnije, kao upravna zgrada s magacinskim prostorom.


Air Serbia ukida avioliniju između Beograda i Ohrida
ir Serbia će ovog leta prekinuti sezonske letove između Beograda i Ohrida, u sklopu racionalizuje svog poslovanja i primene nove poslovne strategije.

U skladu sa ovom odlukom, aviokompanija je prekinula prodaju karata za rutu koja je obnovljena 2016. godine nakon trogodišnjeg prekida.

Kako prenosi EX-YU Aviation News, ova linija se prvenstveno oslanjala na transferne putnike, odnosno na makedonsku dijasporu u Australiji.

Međutim, uz suspenziju letova za Abu Dabi krajem letnje sezone 2017. godine, kao i nedavno lansiranje letova Qatar Airwaysa do Skoplja, tražnja za Ohridom bila bi dalje pogođena.

S druge strane, aviokompanija Air Serbia će nastaviti da održava trinaest nedeljnih letova ka makedonskoj prestonici tokom letnje sezone, prenosi EX-YU Aviation News.


Poslovno-stambeni kompleks K Distrikt na Dorćolu vredan 200 mil EUR - Radovi na mestu bivše fabrike
Projekat K Distrikt, poslovno-stambeni kompleks na mestu nekadašnje fabrike Beko, danas je predstavljen na Dorćolu, prenosi Beoinfo.

– Izgradnja poslovno-stambenog kompleksa počeće već ove godine. U pitanju je investicija od skoro 200 mil EUR, a biće izgrađeno 115.000 kvadrata, plus dve podzemne garaže. Ovo je jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, tu su Sava, Dunav i Kalemegdan – ocenio je gradonačelnik Siniša Mali.

On je rekao da investitor privodi kraju posao oko projekta, očekuje izdavanje građevinske dozvole, pa bi krajem leta ili početkom jeseni gradnja mogla da počne.

- Radiće se u tri faze, a posebno mi je drago što će stara fabrička zgrada firme Beko biti sačuvana i postati hotel ili poslovna zgrada – zaključio je Mali.

Boris Podreka je projekat K Distrikt nazvao izuzetno harizmatičnim, jer je u pitanju stari deo grada koji obiluje kulturno-istorijskim spomenicima.

– Velika pažnja biće usmerena ka deci i prostoru u kojem se ona igraju, ali ništa manje važan neće biti ni bulevar koji će ići od Kalemegdana do Dunava – rekao je Podreka.

Predstavnik investitora – kompanije Pinnacle iz Holandije Meno de Jong smatra da bi kompanija za koju radi trebalo da bude ponosna, jer je dobila poverenje da razvija stari deo Beograda.

– Srećni smo što ćemo sarađivati sa arhitektom svetskog glasa kakav je Boris Podreka. Ovaj prostor na neki način predstavlja istoriju Beograda i Srbije, a ubeđeni smo da njegovom realizacijom činimo dobru stvar za čitavu zajednicu – rekao je Meno de Jong.

Na lokaciji na Dorćolu, podsetimo, najpre je trebalo da gradi grčka kompanija Lamda Development, koja je imovinu Beka na Dorćolu kupila 2008. Nakon skoro deset godina, i više različitih najava,


Stručna pomoć "Nikole Tesle" kruševačkom Aerodromu Rosulje
Saradnja između Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd i grada Kruševca u cilju pružanja stručne pomoći Javnom preduzeću Aerodrom Rosulje, nastavljena je danas sastankom na beogradskom aerodromu.


BEOGRAD - Saradnja između Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd i grada Kruševca u cilju pružanja stručne pomoći Javnom preduzeću Aerodrom Rosulje, nastavljena je danas sastankom na beogradskom aerodromu.

Kako je saopšteno iz beogradske vazdušne luke, v. d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević dočekao je delegaciju Kruševca koju je predvodila gradonačelnica tog grada Jasmina Palurović, a na sastanku je bilo reči o nastavku pružanja stručne pomoći i razmeni iskustva između beogradskog i kruševačkog aerodroma.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta