Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Politika: Odlaže se prodaja RTB Bor
Krajnji rok za raspisivanje tendera za privatizaciju ili strateško partnerstvo za Rudarsko-topioničarski basen Bor, koji je država odredila za kraj marta, najverovatnije će biti pomeren za kraj juna, piše današnja "Politika".
BEOGRAD - Krajnji rok za raspisivanje tendera za privatizaciju ili strateško partnerstvo za Rudarsko-topioničarski basen Bor, koji je država odredila za kraj marta, najverovatnije će biti pomeren za kraj juna, piše današnja "Politika".

Prvobitni rok je određen prema memorandumu koji je Srbija potpisala sa Međunarodnim monetarnim fondom posle osme revizije aranžmana.


Jugoremediju neće bez licenci - Propala prodaja zrenjaninske fabrike lekova
Kako niko nije otkupio dokumentaciju, izostalo je najavljeno otvaranja ponuda, pa je tako propala prodaja zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija, pišu Novosti, podsećajući da je kao pravno lice, bila ponuđena po procenjenoj vrednosti od skoro 3,9 milijardi dinara.

- Oglasiću novu prodaju. Po kojoj ceni, odrediće uslovi u tom trenutku - izjavio je Radovan Savić, stečajni upravnik.

Prošlogodišnji pokušaj prodaje propale farmaceutske kompanije iz grada na Begeju zaustavio je Privredni sud.

Zbog primedbe poverilaca što prodaja nije uključivala licence i intelektualnu svojinu, kao najvredniji deo Jugoremedije, sud je oglas poništio. U novom oglasu, uz nekretnine i opremu, našla se i parnica koja se odnosi na tužbu Jugoremedije protiv novosadskog Union medica, bivšeg zakupca pogona u Zrenjaninu, koji odbija da vrati dozvole za stavljanje lekova u promet za 22 preparata.

- Potvrdilo se ono na šta već duže upozoravamo - da Jugoremedija bez licenci nikome nije potrebna - kazao je za Novosti, Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca.


Jugoremedija not attractive without licenses – Sale of Zrenjanin-based pharmaceutical plant falls th
As nobody had bought the documentation, the announced bid opening didn"t take place and the sale of the Zrenjanin-based pharmaceutical plant Jugoremedija was therefore unsuccessful, Novosti reports, reminding that the company was offered as a legal entity at the estimated price of nearly RSD 3.9 billion.

– I will call a new sale. The price will be defined by the conditions at the moment this happens – stated Radovan Savic, the bankruptcy supervisor.

Last year"s attempt at the sale of the ruined pharmaceutical company from the town on the Begej was stopped by the Commercial Court.

Due to the complaint made by the creditors over the fact that the sale didn"t include the licenses and the intellectual property, the most valuable part of Jugoremedija"s property, the court terminated the ad. The new ad featured, along with the real estate and the equipment, the court procedure pertaining to the lawsuit of Jugoremedija against Novi Sad"s Union Medic, former lessee of the facility in Zrenjanin, which refuses to return the permits for the marketing of 22 medical products.

– What we"ve been warning about for a long time has proven to be true – nobody needs Jugoremedija without the licenses – Vladimir Pecikoza, Chairman of the Board of Creditors, told Novosti.


Turk: Proceniti kad je vreme za strateškog partnera za Telekom
Dejan Turk, generalni direktor Vip mobajla i A1 Slovenija, smatra da treba očuvati Telekom Srbija kao jaku firmu, te da bi Srbija trebalo da proceni koje je najbolje vreme za pronalaženje strateškog partnera za nacionalnu kompaniju.
BEOGRAD - Dejan Turk, generalni direktor Vip mobajla i A1 Slovenija, smatra da treba očuvati Telekom Srbija kao jaku firmu, te da bi Srbija trebalo da proceni koje je najbolje vreme za pronalaženje strateškog partnera za nacionalnu kompaniju.

Na pitanje Magazina biznis da li je kompanija Telekom Srbija, u većinskom državnom vlasništvu, poželjan konkurent na tržištu, Turk je rekao da Vipu u nekim segmentima odgovara, a u drugim ne odgovara što je država njen vlasnik.


EPS: Počinje kapitalni remont bloka TENT A4
Realizacija projekta kapitalnog remonta bloka A4 u Termoelektrani "Nikola Tesla A" (TENT) počela je danas uvodnim sastankom predstavnika "Elektroprivrede Srbije" sa izvođačima radova, na kom je dogovorena dinamika radova koji bi trebalo da počnu u martu.
OBRENOVAC - Realizacija projekta kapitalnog remonta bloka A4 u Termoelektrani "Nikola Tesla A" (TENT) počela je danas uvodnim sastankom predstavnika "Elektroprivrede Srbije" sa izvođačima radova, na kom je dogovorena dinamika radova koji bi trebalo da počnu u martu.

To je jedna od najznačajnijih investicija ove godine u sistemu "Elektroprivrede Srbije", a ulaganjem oko 53,5 miliona evra snaga bloka će se povećati na 332 megavata, produžiti radni vek i unaprediti energetska efikasnost i zaštita životne sredine, navodi se u saopštenju EPS-a.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta