Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dobit Komercijalne banke - 61 milion evra u 2017. godini
Komercijalna banka je u 2017. godini ostvarila dobitak pre oporezivanja u iznosu od sedam milijardi i 187 miliona dinara, odnosno oko 61 milion evra, čime je nastavila da beleži pozitivne trendove.
BEOGRAD - Komercijalna banka je u 2017. godini ostvarila dobitak pre oporezivanja u iznosu od sedam milijardi i 187 miliona dinara, odnosno oko 61 milion evra, čime je nastavila da beleži pozitivne trendove.

Ostvarena dobit je rezultat unapređenog kvaliteta kreditnog portfolia, rešavanja loših plasmana iz ranijih perioda u skladu sa novim regulatornim okvirima i rasta operativne profitabilnosti u redovnom poslovanju, uprkos trendu sniženja kamatnih stopa na tržištu, navodi se u saopštenju Komercijalne banke.


U Kragujevcu proizveden petstohiljaditi fiat 500L
Petstohiljaditi primerak modela fiat 500L sišao je u četvrtak, 22. februara 2018. godine, sa proizvodne trake fabrike u Kragujevcu.

Kako je saopšteno iz kompanije FCA Srbija, ovaj rekord "potvrđuje uspeh koji ovaj model beleži od predstavljanja na tržištu 2012. godine".

- Posmatrajući 2017. godinu u celini, fiat 500L dostigao je udeo na tržištu od oko 22% u Evropi i više od 52% u Italiji.

Rezultati prodaje u prvom mesecu 2018. godine čine se jednako pozitivnim. U Evropi je zabeležen porast od 5% u odnosu na isti period prošle godine, dok je u Italiji tržišni udeo u ovoj kategoriji iznosio više od 50%.

Dodaje se i da je, kako bi potvrdio svoju vodeću ulogu na tržištu, model fiat 500L redizajniran 2017. i sada nudi "više prostora, više tehnoloških rešenja i jedinstvenog karaktera".

Kragujevačka fabrika, koja je u potpunosti renovirana baš za potrebe proizvodnje ovog modela, otvorena je u aprilu 2012. godine, nakon tri godine intenzivnih radova i milijardu evra investicija za nadogradnju infrastrukture, renoviranje objekata i proizvodnih kapaciteta, instalaciju najmodernije opreme i sistema za proizvodnju vozila.


Kragujevac plant produces 500,000th Fiat 500L
The five-hundredth Fiat 500L left the assembly line at the Kragujevac plant on Thursday, February 22, 2018.

As the company FCA Serbia announced, this record “confirms the success this model has achieved since it was presented to the market in 2012”.

– Looking at 2017 as a whole, Fiat 500L reached a market share of around 22% in Europe and over 52% in Italy.

The results of the sale in the first month of 2018 seem just as successful. A growth by 5% compared to the same period last year was recorded in Europe, whereas the market share in this category in Italy amounted to more than 50%.

It is also added that, in order to confirm its leading position in the market, the model Fiat 500L was redesigned and that in now offers “more room, more technological solutions and a unique character”.

The Kragujevac factory, which was fully renovated precisely for the purpose of the production of this model, opened in April 2012, after three years of intensive works and a billion euros of investments in the extension of the infrastructure, the renovation of the facilities and the production capacities and the installation of the latest equipment and the vehicle production system.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta