Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dobit Aerodroma Nikola Tesla u 2017. godini 3,26 milijardi dinara - Država nastavlja ulaganja i u ni

eKapija Logo

eKapija | SrbijaIzdanje Srbija Registracija Prijava

Facebook Twitter LinkedIn

Naslovna Moja eKapija *novo* Investicije Tenderi Firme Ljudi Događaji Tematski bilteni

Početna >>

Izvor: Tanjug | Sreda, 28.02.2018.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest Pošaljite prijatelju
Dobit Aerodroma Nikola Tesla u 2017. godini 3,26 milijardi dinara - Država nastavlja ulaganja i u nišku vazdušnu luku
(Foto: saiko3p/shutterstock)
U prošloj godini Aerodrom Nikola Tesla ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako objašnjava, Aerodrom Nikola Tesla imao je još jednu vrlo uspešnu poslovnu godinu i to, prema njenim rečima, pokazuju najnoviji poslovni rezultati ovog javnog preduzeća.

- U 2017. godini Aerodrom Nikola Tesla, kao najbrže rastući aerodrom u regionu, imao je finansijski rezultat veći za 6,67% u odnosu na prošlu godinu - rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, ovi podaci govore u prilog budućem razvoju i investiranju u Aerodrom Nikola Tesla.

- Ono što je takođe važno jeste da Srbija iskoristi svoj tranzitni položaj, čime će ovaj aerodrom i u budućnosti beležiti još bolje rezultate - izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da su prošle godine kroz Aerodrom Nikola Tesla prošla 5,34 miliona putnika, što je povećanje od 9% u odnosu na godinu ranije. Dodala je i da je prevoz robe i pošte u 2017. bio veći za oko 40% u odnosu na 2016. godinu.

"Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom"

Mihajlović je izjavila i da će Vlada Srbije i Grad Niš nastaviti da ulažu u Aerodrom Konstantin Veliki i ubuduće.

- On treba da bude alternativni Nikoli Tesli kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti - kazala je ministarka.


Mihajlović: Dobit Aerodroma "Nikola Tesla" 3,26 milijardi
U prošloj godini Aerodrom "Nikola Tesla" ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
BEOGRAD - U prošloj godini Aerodrom "Nikola Tesla" ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako objašnjava Mihajlovićeva, Aerodrom "Nikola Tesla" imao je još jednu vrlo uspešnu poslovnu godinu i to, prema njenim rečima, pokazuju najnoviji poslovni rezultati ovog javnog preduzeća.


BELEX indeksi mešoviti, državne obveznice podigle promet
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen dobar promet, čemu je u najvećoj meri doprinelo trgovanje državnim dužničkim hartijama, dok je aktivnost na tržištu akcija bila umerena.
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen dobar promet, čemu je u najvećoj meri doprinelo trgovanje državnim dužničkim hartijama, dok je aktivnost na tržištu akcija bila umerena.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 345,3 miliona dinara (2,9 miliona evra).


Polovinom 2018. tender za RTB, državi ostaje zaštitni paket
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je najavio danas da bi polovinom godine mogao da bude objavljen tender za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor i da će državi ostati zaštiti paket, koji ne mora nužno da bude većinski.
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je najavio danas da bi polovinom godine mogao da bude objavljen tender za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor i da će državi ostati zaštiti paket, koji ne mora nužno da bude većinski.

Antić je, kako je saopštio RTB Bor, naveo da bi kompanija koja bude spremna da dokapitalizuje RTB Bor sa 300 do 330 miliona dolara za investicije bila vrlo atraktivan potencijalni strateški partner.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta