Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS i MOL nastavljaju saradnju sa Jadranskim naftovodom - Potpisani ugovori vredni oko 67 mil EUR
adranski naftovod (JANAF) saopštio je u ponedeljak (5. februara 2018. godine) da su njihovi novi ugovori sa NIS-om i mađarskom MOL grupom vredni 500 miliona kuna (oko 67 mil EUR).

- Početkom poslovne 2018. godine, JANAF je nastavio intenzivne poslovne aktivnosti na međunarodnom tržištu te ugovorio nove poslove sa stranim partnerima - Naftnom industrijom Srbije, koji je u vlasništvu Gazpromnefta, i MOL grupom - navodi se u saopštenju.

Predsednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević potpisao je s NIS-om ugovor o poslovnoj saradnji za transport nafte u 2018. godini.

Takođe potpisan je i dvogodišnji Ugovor o transportu i skladištenju nafte s MOL grupom (za 2018. i 2019. godinu), navode iz JANAF-a, ističući kako su tim poslovima obuhvaćeni skladišni kapaciteti Terminala Sisak, kao i novi skladišni kapaciteti Terminala Omišalj, koji su rezultat investicionih aktivnosti JANAF-a u poslednje dve godine.

JANAF je, inače, o novim ugovorima ranije izvestio javnost i putem Zagrebačke berze, ali bez navođenja vrednosti ugovora, dok u saopštenju navode kako je vrednost novih poslova 500 miliona kuna.


HBIS grupa, vlasnik Železare, najveći izvoznik u januaru
Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih srpskih izvoznika u januaru ove godine je iznosila 347,5 miliona evra, a najveći izvoznik je HBIS grupa, vlasnik smederevske Železare.
BEOGRAD - Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih srpskih izvoznika u januaru ove godine je iznosila 347,5 miliona evra, a najveći izvoznik je HBIS grupa, vlasnik smederevske Železare.

Izvoz te kompanije je proteklog meseca dostigao 70,4 miliona evra, zahvaljujući čemu je od kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) "preotela" titulu najvećeg izvoznika, prema danas objavljenom izveštaju Ministarstva finansija "Tekuća makroekonomska kretanja".


Jagma za akcijama Jedinstva iz Sevojna
Na domaćem tržištu akcija danas je vladala prava jagma za akcijama preduzeća Jedinstvo iz Sevojna, čiji je promet čak nadmašio iznos za koji su istrgovane državne obveznice.

BEOGRAD - Na domaćem tržištu akcija danas je vladala prava jagma za akcijama preduzeća Jedinstvo iz Sevojna, čiji je promet čak nadmašio iznos za koji su istrgovane državne obveznice.

Ukupan promet na trgovanju na Beogradskoj berzi iznosio je 57,4 miliona dinara (484 hiljade evra).


Fiat 1. juna odlučuje o novom modelu u kragujevačkoj fabrici
Kompanija Fiat Chrysler uskoro bi trebalo da lansira naslednika "grande punta", a on bi mogao da se proizvodi i u Kragujevcu, piše Blic.

Sergio Marchionne, predsednik FCA, rekao je da će Fiat odluku o novom modelu u Kragujevcu objaviti 1.juna, kada bi ova kompanija trebalo da obelodani petogodišnji plan poslovanja. Novi plan poslovana, koji obuhvata period od 2018. do 2022. godine, biće zvanično objavljen na godišnjicu od početka Marchionnovog rukovođenja ovom kompanijom, koje traje od 2004. godine. Kako je i sam Marchionne najavio, plan će biti predstavljen u Baloku, gradiću u blizini Torina gde se nalazi probna staza italijanske kompanije.

Tim planom, piše Blic, trebalo bi da bude predviđeno da li će se u Kragujevcu i dalje proizvoditi samo fiat 500L ili će kragujevačka fabrika dobiti još jedan model.

Prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, FCA planira da u proizvodnju uvede dva nova SUV modela, jedan manji i jedan veći, kao i autombil koji bi nasledio "grande punto", kome ističe rok pošto je u prodaju već 13 godina.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta