Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Letovi kompanije easyJet od Beograda do Ženeve ponovo u prodaji
Nakon višemesečnog prekida linija aviokompanije easyJet od Beograda do Ženeve ponovo našla se u redu letenja, a letovi su već u prodaji.

Saobraćaj na ovoj liniji se nastavlja i posle 28. marta, bez pauze, sa tri leta nedeljno kao i do sada – ponedeljkom, sredom i petkom.

Kako piše Aviatica, ova linija je povučena iz prodaje početkom novembra 2017, a tada je rečeno da se linija neće ukidati i da će se letovi ponovo naći u prodaji.

U rezervacionim sistemima nije više bilo letova nakon 28. marta ove godine, a u međuvremenu je Air Serbia najavila uspostavljanje linije do Ženeve, dok je kasnije od te ideje odustala.

easyJet je potom objavio pokretanje nove linije iz Beograda – ka Bazelu, a kasnije još jedne ka Berlinu (Tegel).


NBS: Referentna kamata zadržana na 3,5 odsto
Izvršni odbor Narodne banke Srbije zadržao je na današnjoj sednici referentnu kamatnu stopu na nivou od 3,5 odsto.
EOGRAD - Izvršni odbor Narodne banke Srbije zadržao je na današnjoj sednici referentnu kamatnu stopu na nivou od 3,5 odsto.

Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je imao u vidu novu februarsku projekciju inflacije i njenih faktora, kao i efekte dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike, saopšteno je iz NBS.


Gazprom smanjuje ulaganja u gasne projekte nakon 2019.
Ruska kompanija Gazprom planira da nakon 2019. godine prestane da povećava investicije u gasne projekte.

U 2019. godini ta ruska kompanija planira da investira 24,5 mlrd USD, dok bi već 2020. godine investicije trebalo da padnu na 17,5 mlrd USD.

U periodu do 2019. godine troškovi investiranja povezani su sa velikim gasnim projektima koji su u toku, poput gasovoda Severni tok 2, Turski tok, Snaga Sibira i izgradnje postrojenja za preradu gasa Amur u Amurskoj oblasti.

Nakon 2019. godine smanjiće se investiranje i u delu poslovanja zaduženom za proizvodnju električne energije, dok će jedino deo kompanije koji se bavi proizvodnjom nafte zadržati nivo investicija na oko 7 mlrd USD do 2020. godine, javlja ruska novinska agencija TASS.


U fokusu investitora državne obveznice, ignorisali akcije
Aktivnost investitora na Beogradskoj berzi bila je danas usredsređena na državne obveznice, dok su, sudeći po prometu, domaće tržište akcija - ignorisali.

BEOGRAD - Aktivnost investitora na Beogradskoj berzi bila je danas usredsređena na državne obveznice, dok su, sudeći po prometu, domaće tržište akcija - ignorisali.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 77,8 miliona dinara (655,4 hiljada evra), pri čemu su državne dužničke hartije zabeležile trgovanje u vrednosti 72,7 miliona dinara (613 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta