Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Brnabić: Tender za RTB Bor krajem maja, Kinezi zainteresovan
Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je 2018. godina jako dobro krenula i da je prema obrađenim podacima u januaru bruto društveni proizvod iznosio 4,2 odsto.
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će tender za RTB Bor biti raspisan do kraja maja, ističući da je kineska kompanija Cijin jako zainteresovana.

"Ja se nadam da ćemo raspisati tender do kraja maja, a želim da potvrdim da je kineska kompanija jako zainteresovana za RTB Bor. Bili su ovde već nekoliko puta, imali su sastanke, njihovo rukovodstvo, sa predsednikom Vučićem i sa mnom, bili su zajedno sa ministrom Antićem u poseti Boru, razgovarali sa rukovodstvom RTB-a. To je ogroman sistem i stvarno jako važan za Srbiju", kazala je Brnabićeva za TV Pink...


BDP u januaru bio 4,2 posto

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je 2018. godina jako dobro krenula i da je prema obrađenim podacima u januaru bruto društveni proizvod iznosio 4,2 odsto.

"Mi završavamo prvi kvartal u martu za sada imamo tacne podatke iz januara 2018. Krenulo je jako dobro, to pred nas postavlja nova ocekivanja. Mi imamo brutio društveni proizvod u januaru 4,2 odsto, a za ovu godinu smo planirali 3,5 posto", rekla je Brnabićeva za TV Pink...


EP Entel ugovorio nove poslove vredne 6,7 mil EUR
Zavisno preduzeće Energoprojekt holdinga, EP Entel, objavilo je da je u prvom kvartalu tekuće godine zaključilo nove značajne konsultanske ugovore u Srbiji i UAE, vredne 6,7 mil EUR.

U Srbiji je sa investitorom Shangai Electric Europa zaključen ugovor o pružanju konsultantskih usluga na izgradnji novog CHP postrojenja u sklopu Rafinerije u Pančevu.

U UAE su, takođe, sa investitorom Federal Electricity and Water Authority (FEWA), Meraas Development, zaključeni ugovori o pružanju konsultantskih usluga za 32/33/11kV, 132/11kV i 33/11kV trafostanice, sa pripadajućim dalekovodima i kablovima, kao i konsultantske usluge za tri 132/11kv trafostanice.

Rok za realizaciju projekata je 48 meseci, saopštila je ova kompanija putem Beogradske berze.


Sava RE uputila ponudu za preuzimanja preostalih akcija EP Garanta
Nakon što je objavljeno da je slovenačka osiguravajuća kompanija Sava RE postigla dogovor o preuzimaju Energoprojekt Garanta, ova kompanija je objavila nameru za preuzimanje akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara.

Sava Re je objavila da namerava da stekne preostalih 7,06% akcija koje se nalaze u rukama svega četiri akcionara.

Najveći udeo među njima ima Jubmes banka, koja u vlasničkoj strukturi učestvuje sa više od 7%.


Planule akcije Galenike Fitofarmacije za 359,7 mln dinara
Najveći srpski proizvođač sredstava za zaštitu bilja, Galenika Fitofarmacija, dominirala je na današnjem trgovanju na Beogradskoj berzi, nadmašivši čak i uobičajeno visok promet koji beleže državne dužničke hartije.


BEOGRAD - Najveći srpski proizvođač sredstava za zaštitu bilja, Galenika Fitofarmacija, dominirala je na današnjem trgovanju na Beogradskoj berzi, nadmašivši čak i uobičajeno visok promet koji beleže državne dužničke hartije.

Ukupan promet na berzi iznosio je odličnih 610,5 miliona dinara (5,1 milion evra), pri čemu je na tržištu akcija Fitofarmacija zabeležila trgovanje u iznosu od 359,7 miliona dinara, uz rast cene od 1,1 odsto na 2.970 dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta