Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Najavljena prodaja Srem Šida - Pregovara se o investiciji vrednoj 5 mil EUR
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović najavio je da bi preduzeće Srem Šid moglo da bude prodato.

Time bi, kako prenosi Sremska televizija, posle 17 godina neizvesnosti mogla da bude pokrenuta i proizvodnja u ovom nekadašnjem gigantu u oblasti klanične industrije.

Kako je rekao Nedimović, radi se o novoj investiciji koja predviđa uposlenje oko 100 radnika, a čija vrednost se procenjuje na oko 5 mil EUR.

Inače, ovo preduzeće koje je zvanično prestalo da radi još 2001. godine i nekada je zapošljavalo 1.700 radnika, i dalje je u stečaju, a proizvodne hale date su u zakup.


Počeli radovi na tunelu Čortanovci - Rusi zainteresovani za gradnju pruge do Aerodroma Nikola Tesla
Početak radova na tunelu Čortanovci, dužine 2,2 kilometra, označili su danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i generalni direktor Ruskih železnica Oleg Belozjorov.

Na toj deonici pruge Beograd-Budimpešta, od Stare Pazove do Novog Sada, radove izvode Ruske železnice.

Mihajlović je rekla da sa Ruskim železnicama Srbija sarađuje dugi niz godina i da je ta saradnja uspešna.

- Mi ćemo nastaviti da radimo na vrlo važnom projektu dispečerskog centra koji će biti u Topčideru. To je važan projekat, jer želimo da železnički transport i saobraćaj bude dominantan, a ne samo drumski - rekla je ona.

Mihajlović je dodala da postoji zainteresovanost i za izgradnju pruge od Aerodroma Nikola Tesla ka Beogradu.

- To bi puno značilo, jer mi razvijamo železnički i drumski saobraćaj, a beogradski aerodrom je jedan od najbrže rastućih u regionu - rekla je ona.

Belozjorov je zahvalio Vladi Srbije na tome što je imala poverenja u ovu kompaniju i poverila joj realizaciju velikih projekata.

On je istakao i da su Ruske železnice u prethodne četiri godine rekonstruisale 200 kilometara železničke pruge u Srbiji i da su sve projekte predavali pre roka.

Potpisan je, istovremeno, i Memorandum o razvoju odnosa strateškog partnerstva i zajedničke realizacije infrastrukturnih železničkih projekata na teritoriji Srbije.


Etihad not to pull out of Air Serbia – Fiat to stay as well, new agreement being prepared
Etihad has in no way indicated that it will pull out of the strategic partnership with Air Serbia, Prime Minister Ana Brnabic said on Thursday, March 29, 2018.

Brnabic said that Air Serbia was “healthy” and that it “operates in line with all the plans”.

– Air Serbia operates in line with all the plans, but it is a participant in a competitive market and makes certain decisions that might not be popular, but don’t worry, it’s a healthy company – Brnabic said and added that she couldn’t know what a private company’s plans are, but that Air Serbia was capable of finding a new strategic partner at any moment.

According to her, compared to 2013, Air Serbia has increased the number of passengers by 90% and the number of planes by 23%.

Brnabic also said that Fiat was not pulling out of Kragujevac and that a new agreement was being prepared, which, unlike the previous one “will take into account the interests of the citizens of Serbia”.

The Government, she reminded, acted as the mediator in the negotiations between the unions and the management of Fiat and managed to push for a new, three-year agreement to be signed, securing those people’s job positions to an extent.

Brnabic also said that they were working on the development of Kragujevac and that there were serious indications that other investor might arrive and create several thousand jobs.


Etihad se ne povlači iz kompanije Air Serbia - Ostaje i Fiat, radi se na novom ugovoru
Aviokompanija Etihad ni na koji način nije stavila do znanja da će se povući iz strateškog partnerstva sa kompanijom Air Serbia, rekla je u četvrtak, 29. marta 2018. godine, premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je ocenila da je Air Serbia "zdrava" i da "posluje po svim planovima".

- Air Serbia posluje po svim planovima, ali se takmiči na konkurentnom tržištu i donosi neke odluke koje nisu popularne, ali ona je zdravo i dobro - ne brinite - rekla je Brnabić i dodala da ipak ne može da zna planove privatne kompanije, ali da je Air Serbia sposobna da u svakom trenutku nađe novog strateškog partnera.

Prema njenim rečima, Air Serbia je u odnosu na 2013. godinu povećala broj putnika za 90%, a broj aviona za 23%.

Brnabić je kazala i da se kompanija Fiat ne povlači iz Kragujevca, i da se radi na novom ugovoru koji će za razliku od prethodnog "voditi računa o interesu građana Srbije".

Vlada je, kako je podsetila, imala ulogu medijatora u pregovorima sindikata i poslovodstva Fiata, kada je izdejstvovala da se potpiše novi, trogodišnji ugovor, što donekle osigurava poslove tih ljudi.

Brnabić je navela i da se radi na razvoju Kragujevca, te da postoje ozbiljne indicije za još neke investitore koji bi otvorili više hiljada radnih mesta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta