Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Bankari za 2018. očekuju isti nivo kamatnih stopa
Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović izjavila je da su očekivanja da će kamatne stope i u ovoj godini ostati manje-više na istom nivou i dodala da ne vidi da će se nešto drastično promeniti.

- Bankari nisu zadovoljni, jer smatraju da su kamatne stope izuzetno niske. Mi i dalje imamo višak likvidnosti u bankarskom sektoru i sve dok se on ne uposli, ne možemo očekivati značajno povećanje kamatnih stopa - rekla je Pavlović Tanjugu na Kopaonik biznis forumu.

Na forumu smo, kaže Pavlović, čuli da je sada najveći izazov za srpsku ekonomiju održivi rast, imajući u vidu da se proces fiskalne konsolidacije zaokružio i da su makroekonomski pokazatelji na adekvatnom nivou.

- Izazov održivog rasta je izazov i za nas bankare. Potrebno je da imamo adekvatne projekte koje ćemo finansirati. Dugi niz godina se susrećemo sa viškom likvidnosti. To je, pored niskih kamatnih stopa, još jedan od izazova - rekla je Pavlović.

Predsednica izvršnog odbora Eurobanke očekuje da će bankari imati mogućnost da podrže projekte iz oblasti energetike i poljoprivrede, s obzirom na to da je ministar finansija Dušan Vujović naveo da će upravo te oblasti doprineti rastu BDP-a u 2018.

- Banke će pratiti projekte koje privreda bude inicirala - ukazala je Pavlović.

Na pitanje da li se očekuju promene na bankarskom tržištu, u pravcu "ukrupnjavanja", Pavlović je ukazala da je započet proces konsolidacije i dodala da misli da će se on nastaviti, te da će se videti promene na bankarskom tržištu.


Duvanska industrija Bujanovca uskoro otkupljuje akcije
Duvanska industrija Bujanovac (DIB) zatražila je od Centralnog registra hartija od vrednosti (CRHOV) dozvolu za otkup akcija od malih akcionara, piše portal Bujanovačke.
BEOGRAD - Duvanska industrija Bujanovac (DIB) zatražila je od Centralnog registra hartija od vrednosti (CRHOV) dozvolu za otkup akcija od malih akcionara, piše portal Bujanovačke.

Kako navodi taj portal, u narednih najviše mesec do dva, DIB bi trebalo da počne sa otkupom, a svaki vlasnik akcija dobiće o tome obaveštenje na kućnu adresu.


Komercijalna banka dominirala na tržištu akcija
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen odličan promet zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama, na tržištu akcija je primat imala Komercijalna banka, dok su berzanski indeksi registrovali mešovito kretanje. Ukupan promet na Berzi je iznosio 915,7 miliona dinara (7,7 miliona evra).
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen odličan promet zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama, na tržištu akcija je primat imala Komercijalna banka, dok su berzanski indeksi registrovali mešovito kretanje. Ukupan promet na Berzi je iznosio 915,7 miliona dinara (7,7 miliona evra).

Indeks BELEX 15 je pao za pola procenta na 748 poena, dok je BELEXlajn simbolično napredovao zaključivši trgovanje na 1.585 poena.


Tyurdenev: Gazprom to invest billion euros more in Serbia
NIS CEO Kirill Tyurdenev has announced that Gazprom Neft, the majority owner of the company, would invest a billion euros more in Serbia.
MT KOPAONIK - NIS CEO Kirill Tyurdenev has announced that Gazprom Neft, the majority owner of the company, would invest a billion euros more in Serbia.

"Last year, the company"s development strategy until 2025 was adopted. According to the strategy, Gazprom Neft needs to invest a billion euros more in Serbia, in development of technology at NIS," Tyurdenev said at the Kopaonik Business Forum late Monday.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta