Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kompanija Vinci podnela prijavu Komisiji za zaštitu konkurencije
Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović izjavio je danas da se toj ustanovi francuska kompanija Vinci obratila povodom koncesije za Aerodrom u Beogradu.

- Vinci je podneo prijavu koncentracije i on će biti obrađen u skladu sa zakonskim rokom koji Komisija ima od 30 dana - objasnio je Obradović.

Rekao je da očekuje da će slučaj biti rešen od roku od 30 dana.

Takođe je preneo da se Vinci obratio i u vezi zaštite podataka i da će, kako ističe Obradović, Komisija taj zaključak, koji već razmatra, doneti pre rešenja na prijavu koncentracije.


Fintel Energija podneo prijavu za listing na Beogradskoj berzi
Italijanska kompanija za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora Fintel Energia Group saopštila je da je njena podružnica u Srbiji, Fintel Energija podnela zahtev za listing akcija na Prime Marketu Beogradske berze.

Prijava koja je najpre podneta Komisiji za hartije od vrednosti 18. aprila deo je procesa inicijalne ponude akcija ove kompanije na Beogradskoj berzi, saopštila je Fintel Energia Group.

Listiranje akcija će biti realizovano na način da omogući kupovinu akcija kako institucionalnim, tako i pojedinačnim investitorima, navodi Fintel Energia Group.

Kompanija je takođe navela da je u toku priprema prospekta za najavljeni listing.


Šta je novi razlog nastavka smanjenja proizvodnje nafte?
Višak zaliha nafte na svetskom tržištu, koji je tri godine vršio pritisak na cene tog energenta, gotovo je nestao ali, umesto da slave pobedu, Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i Rusija imaju novi razlog za nastavak smanjenja proizvodnje.
DŽEDA - Višak zaliha nafte na svetskom tržištu, koji je tri godine vršio pritisak na cene tog energenta, gotovo je nestao ali, umesto da slave pobedu, Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i Rusija imaju novi razlog za nastavak smanjenja proizvodnje.

"Istorijski dogovor OPEK-a o smanjenju proizvodnje ostvario je impresivne rezultate, zbrisavši 97 posto viška zaliha sa tržišta. Ipak, rezovi bi trebalo da budu nastavljeni jer preostaje još jedan važan, a to je da se investicije u proizvodnju nafte i gasa vrate na zadovoljavajuće nivoe", izjavio je saudijski ministar energetike Halid al Falih, a prenosi "Blumberg".


Na prodaju imovina Gemaxa - Traži se kupac za zemljište u Batajnici i Zemun Polju
Stečajni upravnik građevinskog preduzeća Gemax oglasio je prodaju imovine tog stečajnog dužnika, i to u devet celina.

Najvrednije su dve celine - polovina građevinskog zemljišta površine 120 hiljada kvadratnih metara u Zemun Polju, koje je procenjeno na oko 234 miliona dinara, i 9/17 poljoprivrednog zemljišta površine 89 hiljada kvadrata u Batajnici koje je procenjeno na 172 miliona dinara.

Početna cena za zemljište u Zemun Polju je 117 miliona, dok se ono u Batajnici prodaje po ceni od 51,6 miliona dinara.

Među preostalim celinama oglašenim na prodaju nalazi se šest garaža u Omladinskoj ulici i apartman u Vrnjačkoj Banji vredan 6,25 miliona dinara.

Javno nadmetanje biće održano 21. maja, a više detalja možete pogledati OVDE.

Privredni sud u Beogradu inače, pokrenuo je prethodni postupak za ispitivanje uslova za otvaranje stečaja nad Gemaxom u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije još krajem 2013. godine, a ova i druga imovina već je nuđena na prodaju tokom oktobra 2017. godine.


Posustalo trgovanje akcijama na Berzi, obveznice planule
Trgovanje državnim obveznicama podiglo je danas promet na Beogradskoj berzi, dok su indeksi poslednji trgovački dan u nedelji završili u "crvenom" uz posustajanje aktivnosti investitora na tržištu akcija.
BEOGRAD - Trgovanje državnim obveznicama podiglo je danas promet na Beogradskoj berzi, dok su indeksi poslednji trgovački dan u nedelji završili u "crvenom" uz posustajanje aktivnosti investitora na tržištu akcija.

Visok ukupan promet na trgovanju, od 442,3 miliona dinara (3,7 miliona evra), ostvaren je zahvaljujući državnim dužničkim hartijama.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta