Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Indijska kompanija "Tafe" - 5000 traktora godišnje, 800 radnih mesta
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će indijska kompanija "Tafe" koja je kupila Induštriju mašina i traktora (IMT) otvoriti 800 radnih mesta i proizvoditi 5.000 traktora godišnje.

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će indijska kompanija "Tafe" koja je kupila Induštriju mašina i traktora (IMT) otvoriti 800 radnih mesta i proizvoditi 5.000 traktora godišnje.

"Na osnovu pisma o namerama indijska kompanija "Tafe" želi da otvori 800 radnih mesta, 5.000 traktora godišnje", rekao je on za RTS i dodao da ima prostora i za zapošljavanje više ljudi.


Nastavljena proizvodnja u kragujevačkom Fiatu
U kragujevačkoj fabrici Fiat, posle sedam radnih dana pauze, nastavljena je proizvodnja "fiata 500L".

Radi se u dve smene, i sa proizvodnih traka dnevno siđe 410 vozila.

Razlog za prekid proivodnje bilo je usaglašavanje proivodnje sa potražnjom, jer fabrika ne pravi automobile za zalihe, već u skladu sa potražnjom kupaca, iz Evrope i Amerike.

Oko 2.500 zaposlenih, u najvećem srpskom izvozniku, ponovo će na pauzu za uskršnje praznike.


Komercijalna banka dobila šefa
Upravni odbor Komercijalne banke imenovao Vladimira Medana za predsednika izvršnog odbora
NA čelo Komercijalne banke u ponedeljak je, i zvanično, imenovan dr Vladimir Medan. Njegovo imenovanje "Novosti" su najavile krajem januara, kada je Narodna banka Srbije dala svoju saglasnost da upravo Medan bude predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke. Novu dužnost je, prema navodima iz same banke - preuzeo u ponedeljak, u skladu sa odlukom Upravnog odbora.
Po svemu sudeći, stolica prvog čoveka Komercijalne banke biće ove godine prilično "vruća", s obzirom na to da banku čeka privatizacija. Država u ovoj banci, drugoj na tržištu po vrednosti bilansne aktive, ima 41,7 odsto vlasništva. Ukoliko planira da svoj udeo zadrži, moraće Evropskoj banci za obnovu i razvoj i Međunarodnoj finansijskoj korporaciji - IFC, pri Svetskoj banci, da isplati 252 miliona evra, koliko je dogovoreno još 2006. godine.

Kada je reč o privatizacionom savetniku Komercijalne banke, on je izabran još u leto 2015. Reč je investicionoj kući "Nomura internacional" iz Londona, koja treba da da predlog privatizacije. Konačnu reč, ipak, daje Vlada Srbije.
Zainteresovanih za banku i te kako ima. Kao što su "Novosti" već pisale, za kupovinu Komercijalne banke zainteresovani su mađarska OTP banka, jedna turska banka i biznismen Miodrag Kostić, koji je u Srbiji već kupio AIK banku i Alfa banku, naknadno ih spojivši u jednu.


Završen otkup akcija Fabrike ulja Sunce iz Sombora - Komak-pan kupio udeo Inveja i Monusa
Pančevačko preduzeće Komak-pan je kroz javnu ponudu otkupilo nešto više od 21% udela u somborskoj uljari Sunce, pa po završetku procesa ima vlasništvo nad 69,44% ukupne emisije vrednosnih papira.

Komak-pan je kroz ponudu uglavnom otkupio akcije "povezanih preduzeća", kompanija Invej i Monus, nedovoljno da bi, barem za sada, mogao organizovati prinudni otkup, odnosno pretvoriti akcionarsko društvo u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Država Srbija je zadržala svoj paket od 23,37%. Slično su postupili i mali akcionari koji, mahom, nisu želeli da prihvate ponuđeno, prenosi SOinfo.

Beogradska berza je u ponedeljak, 2. aprila donela odluku da akcije Sunca iz Sombora sa MTP Belex preusmeri u Open Market tržišni segment, i to nakon zahteva izdavaoca.

- Trgovanje akcijama organizuje se metodom kontinuiranog trgovanja počev od berzanskog sastanka organizovanog dana, 3. aprila. Indikativna cena za trgovanje utvrđuje se u visini preovlađujuće cene utvrđene na pojedinačnom berzanskom sastanku - objavljeno je u rešenju Beogradske berze.

Akcija Sunca trenutno košta 4.500 dinara. Poslednje trgovanje dogodilo se krajem februara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta