Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Šabac u trci za Zorku standard - Na lokaciji preduzeća moguća izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa
Lokalna samouprava u Šapcu nastoji da dalje unapredi poslovno okruženje i mogućnosti za investiranje, pa je u skladu sa tim na sednici Skupštine grada, održanoj u sredu (4. aprila 2018. godine), doneta Odluka o učešću grada u postupku prodaje i kupovine preduzeća Zorka standard d.o.o. za delatnost sportskih objekata i stadiona u stečaju. Početna cena je 22.278.788,44 dinara.

- Imovina Zorka standarda nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji na samom ulasku u Šabac, gde su trgovinski centar Lidl, autobuska stanica, kao i sportsko-rekreativni kompleks u okviru kog su Gradski bazen i Hala sportova Zorka. Zbog toga gradska uprava u kupovini preduzeća vidi potencijal za razvoj ovog dela grada, jer se otvara mogućnost za gradnju novog stambenog i poslovnog kompleksa na ovom prostoru - objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Iz Grada podsećaju da Zorka standard u svom vlasništvu ima Novi parking sa 114 parking mesta i mogućnošću izgradnje novih, Stari parking, deo Nove ulice i deo parcele na kojoj su fudbalski teren i tereni za male sportove.

- S obzirom na to da su navedene površine u funkciji javne namene i da su sredstva planirana budžetom grada Šapca za 2018. godinu, lokalna samouprava ima interes da učestvuje u postupku javnog nadmetanja i da, ukoliko bude proglašena za kupca, kupi pravno lice, a samim tim i postane vlasnik navedenih nepokretnosti - navode iz Grada Šapca uz napomenu da se pravno lice kupuje bez obaveza, budući da se poverioci namiruju iz stečajne mase.

Takođe, podsećaju da pošto pravno lice nema dugova, ukoliko Grad postane vlasnik Zorka standarda, u skladu sa zakonom, biće sproveden postupak likvidacije pravnog lica, a imovina na kojoj je sada upisano pravno lice postaće imovina Grada.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta