Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Aerodrom Nikola Tesla tokom Final Foura Evrolige opslužio 100.000 putnika
"Košarkaška groznica" se tokom prethodnih 5 dana osetila i na Aerodromu Nikola Tesla Beograd. Tokom trajanja završnice najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci opsluženo je ukupno oko 160 letova posvećenih samo ovom takmičenju, navodi se u saopštenju Aeodroma Nikole Tesle.

Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora priča da je Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno dočekao i ispratio sve goste, strane državnike, igrače, rukovodstva, funkcionere i navijače sve četiri ekipe učesnice završnog turnira najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Za vreme trajanja turnira, kako se precizira u saopštenju, beogradski aerodrom postavio je nova dva rekorda - u petak, 18. maja, sa 11.828 prispelih oboren je dnevni rekord dolazećih putnika, dok je u ponedeljak, 21. maja sa 13.062 otputovalih, oboren dnevni rekord odlazećih putnika.

U petak, navodi se, ostvareno je 81 sletanje na redovnim linijama, a realizovano je još 13 dolazaka velikih putničkih aviona na čarter i vanrednim letovima na redovnim linijama, kao i čak 33 sletanja aviona generalne i poslovne avijacije. Ukupno je opsluženo oko 20% više letova nego što je to petkom uobičajeno, dok je u ponedeljak obavljeno ukupno 240 aviooperacija, što je za četvrtinu više nego inače.

Da su Beograd i Srbija ovih dana bili u centru pažnje govori i činjenica da je beogradski aerodrom samo tokom trajanja završnog turnira Evrolige opslužio ukupno više od 100.000 putnika, piše u saopštenju.


Na prodaju imovina trikotaže Jablanica iz Lebana - Početna cena oko 1,8 miliona dinara
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prvu prodaju imovine Društvenog preduzeća trikotaže i pletiva Jablanica iz Lebana javnim nadmetanjem.

Na prodaju je pokretna i nepokretna imovina stečajnog dužnika, koju, između ostalog, čine zgrada domaće redinosti, magacini gotove robe i sirovina, prostorija za peglanje, kotlarnica, parni kotao...

Imovina se prodaje kao celina, čija je početna cena oko 1,8 miliona dinara.

Javno nadmetanje održaće se 22. juna 2018. godine u 11 časova u Agenciji a licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.

DP Jablanica osnovano je 1960. godine, a u stečaju je od 2012.


Brnabić: U junu tender za partnera i novi rudnik u Boru
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u junu biti raspisan tender za strateškog partnera za RTB Bor, kao i da će početkom istog meseca u Boru biti otvoren novi rudnik.
ZAJEČAR - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u junu biti raspisan tender za strateškog partnera za RTB Bor, kao i da će početkom istog meseca u Boru biti otvoren novi rudnik.

"Biću u Boru već početkom juna na otvaranju novog rudnika, velike investicije kanadske kompanije. Mi ćemo u junu, ako ne i ranije, raspisati tender za strateškog partnera za RTB Bor", rekla je Brnabić novinarima u Zaječaru nakon obilaška pivare u tom gradu.


Oglašena prodaja leskovačke hemijske industrije Nevena
Za hemijsku industriju Nevena iz Leskovca, koja je u stečaju od kraja 2015. godine, traži se novi vlasnik.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je po prvi put prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica i to javnim nadmetanjem koje će biti održano 22. juna.

Za više od 270 miliona dinara, na koliko je procenjena vrednost leskovačke hemijske industrije, novi kupac postaće vlasnik objekta Kozmetika ukupne neto korisne površine 6.698 m2 u ulici Đorđa Stamenkovića u Leskovcu, zatim još dve proizvodne hale, ambulante i poslovnog prostora, trafostanice i kompresorske stanice na istoj adresi.

Među imovinom stečajnog dužnika su i građevinski objekti u Bulevaru Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, građevinsko zemljište u Leskovcu, a novi vlasnik preuzeo bi i 100% udela u zavisnom društvu DP Nevena Trejd, žigove i licence, te opremu i zalihe Nevene.

U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika za naš portal potvrđuju da je reč o prvoj prodaji leskovačke Nevene kao pravnog lica.

- Oglas je objavljen danas. Rok za učešće u postupku je 15. jun, a zasada nemamo informacije o potencijalnim kupcima - navode.

Kompanija Nevena&All Me Cosmetics, Slobodanke Vlajčić, podsetimo, preuzela je nakon stečaja leskovačke Nevene proizvodne pogone ove hemijske industrije i obnovila proizvodnju kozmetike, u kojoj je sada zaposleno pedesetak radnika.

Pogoni u kojima je nakon stečaja obnovljena proizvodnja i gde se i sada proizvodi su pod zakupom, a sada su deo "paketa" koji će biti prodat uz Nevenu. Na pitanje šta će biti sa ovom proizvodnjom, u Agenciji kažu da je pitanje zakupca regulisano odredbama Zakona o stečaju.

- Ugovor o zakupu prestaje danom prodaje usled promene zakupodavca. Da li će proizvodnja biti nastavljena, kada i kom obimu zavisi od novog vlasnika.

Leskovačka Nevena, nekada je imala 500 zaposlenih. Fabriku je 2007. godine kupila bugarska firma Bulcvet, a Agencija za privatizaciju raskinula je privatizaciju 2010. godine, jer vlasnik nije ispoštovao obaveze iz ugovora o kupovini. U stečaju je od decembra 2015. godine.

Početkom ove godine, podsetimo i to, deo imovine hemijske industrije Nevena u stečaju u kojima se ne odvija proizvodnja, prodat je leskovačkom preduzeću W-Kargoles.


Messer Tehnogas najtrgovaniji, ali uz pad cene
Indeksi Beogradske berze su, nakon kratkotrajnog oporavka, ponovo oslabili danas, na domaćem tržištu akcija je zabeležen vrlo skroman promet, ali je učešće stranih investitora u trgovanju bilo znatno izraženije kako na strani kupovine, tako i na strani prodaje.
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze su, nakon kratkotrajnog oporavka, ponovo oslabili danas, na domaćem tržištu akcija je zabeležen vrlo skroman promet, ali je učešće stranih investitora u trgovanju bilo znatno izraženije kako na strani kupovine, tako i na strani prodaje.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 14,1 milion dinara (119 hiljada evra).


Uprava za javni dug prodala državne obveznice za 2,6 milijardi dinara
Uprava za javni dug prodala je na aukciji u utorak (22. maja 2018. godine) petogodišnje državne obveznice u vrednosti od oko 2,6 milijardi dinara, sa godišnjom kamatom od 3,99%, objavilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Potražnja za obveznicama, koje na naplatu dospevaju 25. januara 2023. godine, iznosila je 7,8 milijardi dinara.

Naredna emisija državnih hartija od vrednosti zakazana je za 5. jun, kada će na prodaju biti ponuđene petogodišnje obveznice ukupne vrednosti 15 milijardi dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta