Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Na prodaju imovina Razvojne banke Vojvodine u stečaju - Rok za dostavljanje ponuda 4. jun
Agencija za osiguranje depozita oglasila je, kao stečajni upravnik Razvojne banke Vojvodine, prodaju imovine ove finansijske institucije u stečaju.

Imovina se prodaje neposrednom pogodbom uz prikupljanje pisanih ponuda, a među predmetima prodaje najvrednije su dve zgrade drvne industrije nameštaja i proizvodnje papira u Staroj Moravici, ukupne površine oko 2.500 m2, čije je procenjena vrednost 297.000 EUR.

Takođe, na prodaju su i stambene zgrade, poslovni prostor, poljoprivredno i građevinsko zemljište u Bačkoj Topoli, Užicu, Apatinu, Senti, Kanjiži, Čurugu, Temerinu, Prijepolju, Jagodini, Feketiću...

Procenjena vrednost objekata nije minimalna prihvatljiva vrednost, niti je na bilo koji način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđače prilikom određivanja visine ponude.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 4. jun 2018. godine.


Nemačka kompanija Bayer preuzima Monsanto za 62,5 mlrd USD
Nemačka hemijsko-farmaceutska kompanija Bayer dobila je odobrenje SAD za planirano preuzimanje Monsanta, čime je otklonjena glavna prepreka za realizaciju sporazuma vrednog 62,5 mlrd USD.

- Bayerova prodaja aktiva, na koju je kompanija pristala da bi dobila dozvolu za preuzimanje Monsanta, najveće je ikada odricanje od aktiva koje su zatražile SAD - izjavio je šef antimonopolskog odeljenja američkog Ministarstva pravde (DoJ) Makan Delrahim, a prenosi agencija Rojters.

U sklopu dogovora sa američkim vlastima, nemački Bayer se obavezao na prodaju aktiva u vrednosti od oko 9 mlrd USD.

- Potvda o odobrenju DoJ-a nas približava našem cilju o formiranju vodeće kompanije u sektoru poljoprivrede - izjavio je izvršni direktor Bayera Verner Bauman.

Posle ove vesti, akcije Bayera ostvarile su najveći rast u sklopu nemačkog indeksa DAX, budući da su uzletele za 2,8% na 101,6 EUR.

Analitičari procenjuju da bi dogovor o preuzimanju Monsanta mogao da bude zakjučen do kraja juna.

Bayer je već obezbedio "zeleno svetlo" od glavnih jurisdikcija, među kojima su Evropska unija, Brazil i Rusija, a još mu je potrebno odobrenje u Kanadi i Meksiku.

Kompanija je prošle sedmice saopštila da će efekti sinergije od inkorporiranja Monsanta u njenu organizaciju biti oko 300 mil USD ispod ranijeg targeta, jer će morati da proda više preduzeća nego što je prvobitno očekivano.

Bayer je pristao da proda imovinu, uključujući biznis u proizvodnji semena i sredstava za zaštitu useva s prihodima od 2,2 mlrd EUR, rivalskom BASF-u za 7,6 mlrd EUR.


Visok promet na Berzi, trgovano i dinarskom obveznicom EBRD
Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas solidnih 207,2 miliona dinara (1,7 miliona evra), čemu je uglavnom doprinelo trgovanje državnim dužničkim hartijama, ali i obveznicom Evropske banke za obnovu i razvoj denominovanom u dinarima.


BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas solidnih 207,2 miliona dinara (1,7 miliona evra), čemu je uglavnom doprinelo trgovanje državnim dužničkim hartijama, ali i obveznicom Evropske banke za obnovu i razvoj denominovanom u dinarima.

BELEX indeksi su se i danas kretali u suprotnim pravcima, tako da je BELEX15 zaključen u padu za 0,1 odsto na 739,77 poena, dok je BELEXlajn porastao za gotovo 1,0 procenat na 1.563,46 poena.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta