Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
VUČIĆ: Etihad ostaje u kompaniji Air Serbia
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da očekuje da kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ostane suvlasnik aviokompanije Air Serbia.

- Nema razloga da Etihad napusti kompaniju Air Serbia koja će i ove godine imati profit - rekao je Vučić.

On je istakao da se nada da će Air Serbia popraviti svoje usluge, ne samo na prekookeanskim nego i na drugim letovima i da će imati veći broj putnika.

- U svetu propadaju gotovo sve aviokompanije, posebno male, nacionalne. Air Serbia uspeva da pravi dobar rezultat - rekao je Vučić.

Etihad je od avgusta 2013. suvlasnik kompanije Air Serbia, naslednika Jata, sa udelom od 49%, a preostali kapital te kompanije je u vlasništvu Vlade Srbije.


U maju 11 odsto više putnika na Aerodromu "Nikola Tesla"
Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje najuspešniju sezonu u istorji, što potvrđuju i rezultati iz maja, tokom kojeg je opsluženo 479.402 putnika, odnosno 11 odsto više nego u istom mesecu 2017. godine.
BEOGRAD - Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje najuspešniju sezonu u istorji, što potvrđuju i rezultati iz maja, tokom kojeg je opsluženo 479.402 putnika, odnosno 11 odsto više nego u istom mesecu 2017. godine.

To je najveće procentualno povećanje broja opsluženih putnika u poslednjih 13 meseci, saopšteno je iz beogradske vazdušne luke.


VUCIC: Etihad to remain in Air Serbia
Serbian President Aleksandar Vucic stated today that he expected the UAE company Etihad to remain a co-owner of Air Serbia.

– There is no reason for Etihad to leave Air Serbia, which will make profit this year as well – Vucic said.

He pointed out that he hoped that Air Serbia would improve its services, not just on overseas flights, but on other flights as well, and that it would have a larger number of passengers.

– Airlines are going down everywhere in the world, especially small ones, national airlines. Air Serbia still has good results – Vucic said.

Etihad has been a co-owner of Air Serbia, the successor to JAT, since August 2013, with a 49% stake, and the remaining capital is owned by the Government of Serbia.


Hemofarm obeležio 58 godina uspešnog poslovanja
Kompanija Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, obeležila je 58 godina uspešnog poslovanja najavom nastavka ulaganja u nove pogone i modernizaciju poslovanja.
VRŠAC - Kompanija Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, obeležila je 58 godina uspešnog poslovanja najavom nastavka ulaganja u nove pogone i modernizaciju poslovanja.

"Ponosan sam što smo zadržali lidersku poziciju u Srbiji, BiH i Crnoj Gori i što snažno napredujemo i na drugim tržištima. Biti lider na tržištu je cilj svake kompanije, ali možda i teži zadatak jeste - zadržati lidersku poziciju", izjavio je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger na tradicionalnom prijemu za zaposlene, jubilarce i penzionere u vršačkoj fabrici kojim je obeležen dan firme.


Traktori indijske kompanije Sonalika sklapaju se u Boljevcu - U modernizaciju FPM Agromehanika ulože
Preduzeće FPM Agromehanika iz Boljevca, jedno od najvećih proizvođača poljomehanizacije u Jugoistočnoj Evropi, sarađuje i sa indijskom kompanijom Sonalika, čije traktore Solis sklapa u Boljevcu.

FPM Agromehanika primer je uspešne privatizacije, budući da je firma nekadašnja članica IMT-a, a u čiju modernizaciju je do sada uloženo više od 11 mil EUR. Njega je u petak, 1. juna 2018. godine, obišla premijerka Ana Brnabić, gde se na sastanku sa predsednikom kompanije Ljubinkom Gobeljićem upoznala sa istorijatom firme, trenutnim stanjem i planovima.

Boljevačko preduzeće, rečeno je tom prilikom, izvozi više od 70% svojih proizvoda na 34 inostrana tržišta, najviše u Ukrajinu, Nemačku i Alžir.

Direktno zapošljava 250, uglavnom visokoobrazovanih radnika sa teritorija opština Boljevac, Zaječar i Bor.

Od prošle godine, Agromehanika je i u sistem dualnog obrazovanja.

Na inicijativu kompanije, uz podršku PKS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u Boljevcu je naime, otvoreno odeljenje za mašinska zanimanja pa se 20 učenika školuje za dva obrazovna profila - tehničara za kompjutersko konstruisanje i operatera mašinske obrade.

Osim osnovnog proizvodnog programa, mehanizacije za traktore, kompanija uslužno proizvodi i veliki broj delova i sklopova za druge proizvođače poljoprivredne mehanizacije, kao i za firme iz drugih sektora privrede.

Komunalni mulčar, roto drljače, diskaste kosačice i rasturači đubriva neki su od noviteta boljevačkog preduzeća.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta