Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
EBRD razgovara s Vladom Srbije o privatizaciji Komercijalne banke
Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alen Piju rekao je danas da ta banka, kao suvlasnica Komercijalne banke, razgovara s Vladom Srbije o njenoj privatizaciji.

„Započeli smo razgovore sa srpskom vladom o privatizaciji banke kako bismo osigurali stabilnost bankarskog sistema u Srbiji”, rekao je Piju novinarima u Beogradu.

Rekao je da je EBRD spremna i da finansira razvoj beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla” preko kredita francuskom „Vansiju” koji će u narednih 25 godina biti koncesionar beogradskog aerodroma.


Kina sve više ulaže u centralnu i istočnu Evropu
Na predstojećem Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će u septembru biti održan u Sofiji, Srbija će zaključiti komercijalni ugovor za poslednju deonicu brze pruge Beograd–Budimpešta, od Novog Sada do Subotice, kao i ugovor o finansiranju i gradnji auto-puta Preljina–Požega na Koridoru 11, najavila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Osim ova dva ugovora očekuje da bude potpisan memorandum za obnovu pruge na železničkom Koridoru 10 od Beograda do Niša i dalje do granice sa Makedonijom.

U nedavno objavljenom istraživanju austrijske Erste grupe o prisustvu Kine u regionu centralne i istočne Evrope (CIE) između ostalog se navodi da Kina u poslednjih pet godina pokušava da poveća prisustvo na ovom prostoru, kako u pogledu trgovinskog, tako i političkog uticaja, ali se to interesovanje nedavno primetno povećalo. Kina je, kako navode analitičari austrijske banke, u poslednje vreme u potrazi za investicionim mogućnostima u CIE, o čemu svedoči porast vrednosti kineskih transakcija.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta