Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
MMF završio trodnevnu posetu Srbiji dogovorom o aranžmanu
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) završila je danas trodnevnu posetu Beogradu dogovorom o novom aranžmanu sa srpskim vlastima, poznatijem kao "čuvarkuća", koji ima savetodavnu ulogu i ne uključuje finansijsku pomoć.

Izvršni odbor MMF-a bi sredinom jula trebalo da razmotri zaključenje postignutog dogovora o novom aranžmanu sa Srbijom, koji je planiran da traje do januara 2021. godine.


Tabaković: U aprilu najniži nivo problematičnih kredita ikada
Nivo problematičnih kredita (NPL) u bankarskom sektoru Srbije na kraju aprila iznosio je 8,8 procenata, što je najniži nivo otkako se ovaj podatak prati, saopštila je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Na konferenciji za novinare sa ministrom finansija Sinišom Malim i predstavnicima MMF-a, Tabaković je navela da je prethodni podatak pokazao da je nivo NPL-ova bio 9,2 odsto.


Serbia, IMF agree on new arrangement
Serbia and an International Monetary Fund (IMF) mission have agreed a new, 30-month arrangement - a Policy Coordination Instrument (PCI) programme that will have an advisory role and does not include financial assistance.


Based on the missions preliminary findings, the IMF team will prepare a report to be tabled to the organisations Executive Board and considered at a session tentatively scheduled for mid-July.


Nectar otvorio liniju za proizvodnju inovativnih pakovanja u Bačkoj Palanci - Uloženo 1,5 mil EUR
Kompanija Nectar je danas pokrenula novu najsavremeniju Tetra Pak liniju za proizvodnju dve vrste modernih i inovativnih "on the go" porcijskih pakovanja u Bačkoj Palanci.

Investicija u novu liniju iznosila je 1,5 mil EUR, i predstavlja dalji korak u razvoju najrazličitijih kategorija proizvoda u malim pakovanjima u skladu sa svetskim trendovima, saopšteno je iz kompanije Nectar.

Nova linija Tetra Pak 13/Compact Flex pruža maksimalnu fleksibilnost, omogućavajući kompaniji da rotira proizvodnju između različitih pakovanja, navode u ovoj kompaniji. Srpskom tržištu je među prvim u jugoistočnoj Evropi predstavljena inovativna Tetra Brik Aseptic 200 ml Slim Leaf ambalaža.

- Nectar već punih 20 godina se trudi da celom regionu ponudi nove, drugačije, inovativne i najvažnije kvalitetne proizvode. Na ovaj način čemo prvi na tržištu Srbije i regiona ponuditi različite kategorije proizvoda u inovativnim formatima pakovanja pogodnim za život u pokretu - izjavio je Mihailo Janković, direktor Nectar grupe.

- Veoma smo srećni što smo se pridružili našim partneru Nectaru u obeležavanju svoje dvadesetogodišnjice sa uvođenjem nove Tetra Pak A3/Compact Flex proizvodne linije i lansira tri nova paketa - izjavio je Francesco Faella, izvršni direktor Tetra Pak u jugoistočnoj Evropi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta