Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
BlackRock seeking 30% stake in Intesa’s asset management unit?
BlackRock aims to buy a 30% stake in Intesa SanPaolos asset management unit Eurizon, sources familiar with the matter said, as Reuters reports.

The source said BlackRock sees the deal as a strategic stake acquisition rather than a passive investment. BlackRock and Intesa declined to comment.

Intesa has been working with UBS to review strategic options for Eurizon for several months, the sources said. The Italian lender wants to retain control of the unit, which has 315 billion euros in assets under management and operates in Italy as well as Eastern Europe and Asia.

The head of Intesa, Carlo Messina announced several months ago that the company aimed to strike an asset management partnership and that it made sense to act quickly and reach an accord this year.

Intesa is targeting 10 billion euros in fees in 2021, accounting for 48% of its total operating income, up from 45% in 2017.


BlackRock kupuje 30% udela u Intesinoj kompaniji za upravljanje imovinom?
BlackRock je blizu dogovora o kupovini 30% udela u Eurizonu, kompaniji Intese Sanpaolo za upravljanje imovinom, saznaje Reuters od dobro upućenog izvora.

Izvor dodaje kako BlackRock vidi ovaj posao kao stratešku akviziciju, a ne kao "pasivnu" investiciju. Kompanije uključene u pregovore nisu želele da komentarišu ove informacije.

Prethodnih meseci, Intesa je radila sa UBS-om na iznalaženju strateških opcija za Eurizon. Italijanski zajmodavac želi da povrati kontrolu nad ovom kompanijom koja ima 315 mlrd EUR imovine pod upravljanjem i koja posluje u Italiji, istočnoj Evropi i Aziji.

Prvi čovek Intese Sanpaolo Carlo Messina pre nekoliko meseci je najavio da će tražiti strateškog partnera za Eurizon i da treba delovati brzo.

Intesin cilj je da ostvari 10 mlrd EUR od naknada, što čini otprilike 48% njihovog ukupnog operativnog prihoda. Cilj je vrlo ambiciozan, jer ta je brojka čak 45% veća nego na kraju 2017. godine.


Kina: Reguilatori vraćaju bankama 100 mlrd $ za kreditiranje
Kineski regulatori "oslobodiće" bankama dodatnih 100 milijardi dolara za kreditiranje, a finansijski analitičari ocenjuju da bi ovaj potez mogao da doprinese vraćanju povrenja investitora usled tržišnih tenzija s Vašingtonom.

Naime, jučerašnja odluka regulatora da smanje stopu obavezne rezerve banaka jedna je u nizu mera koje su ekonomisti predviđali pre izbijanja spora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, izveštava agencija AP.


Simpo opet pravi krevetiće, prodata dvogodišnja proizvodnja
U Radovnici u opštini Trgovište ponovo je pušten u rad proizvodni pogon za izradu kreveta za decu kompanije "Simpo".


U obnovljenom pogonu uposleno je novih 42 radnika, a u narednom periodu, planirano je zapošljavanje još 20 radnika.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao da je za državu i Ministarstvo privrede jako važno što je u Radovnici koju naseljava oko 1.300 ljudi, u Simpovom pogonu zaposleno 42 radnika.

“Taj broj novozaposlenih je za malo i nerazvijeno Trgovište svakako veliki. Za iznos poreza i doprinosa od njihovih plata, i budžet Trgovišta će biti bogatiji”, rekao je Stevanović, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Prema rečima državnog sekretara, "Simpo" je već, u saradnji sa nemačkom kompanijom “Mobi nameštaj”, ugovorio plasman kompletne dvogodišnje proizvodnje u vrednosti od 1,2 miliona evra, na zapadno tržište.

Generalni direktor "Simpa" Slađan Disić istakao je da su na osnovu tog kupoprodajnog ugovora napravili program proizvodnje, plan rada u naredne dve godine i zahvalio Vladi Srbije i Ministarstvu privrede na zalaganju i podršci, navodi se u saopštenju.

Predstavnik nemačke kompanije “Mobi nameštaj” Dejan Knežević rekao je da su odabrali odabrali Simpo zato što je ta kompanija ima kvalitet, stručnost i tehnologiju da može da odgovori njihovim potrebama.

Nenad Krstić, predsednik opštine Trgovište istakao je da je opština partner Simpu, jer je cilj da opstanu i da novi radnici budu zaposleni u ovim pogonima.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta