Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ryanair planira širenje poslovanja u Srbiji - Air Serbia zabrinuta zbog dolaska niskotarifnih kompa
Predstavnici niskobudžetne aviokompanije Ryanair razgovarali su sa zvaničnicima Vlade Srbije o planovima za proširenje poslovanja u Srbiji, preneo je specijalizovani portal Exyuaviation.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je rekla da je na sastanku sa predstavnicima Ryanaira bilo razgovora o tome kako bi ta kompanija mogla da proširi svoje operacije i o načinu na koji može dalje da se unapredi saradnja.

- Trenutno radimo na tome, ali takođe ćemo nastaviti da podržavamo našeg nacionalnog avioprevoznika - kazala je Ana Brnabić, navedeno je na portalu.

To je saopšteno nekoliko nedelja nakon što je srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla da bi na beogradskom aerodromu Nikola Tesla od početka koncesije francuske firme Vinci Airport, krajem septembra, trebalo da bude više letova niskotarifnih aviokompanija, piše Exyuaviation.

Aviokompanija Ryanair započela je poslovanje u Srbiji 2016. uvođenjem letova na niški aerodrom Konstantin Veliki, odakle sada ima polaske ka pet destinacija.

Direktor komercijale Ryanaira, Dejvid OBrajan, rekao je prošle godine da ta aviokompanija veruje da srpsko tržište ima veliki potencijal.

Kako navodi Exyuaviation, Vlada Srbije je ranije saopštila da postoji interesovanje pojedinih aviokompanija da uspostave bazu u Nišu.

- Aerodrom u Nišu nema kapacitet da deluje kao baza, ali to će se promeniti završetkom nekoliko tekućih projekata. Postoji interesovanje aviokompanija za uspostavljanje baze, ali moramo najpre da završimo neke stvari. Nadamo se da će planirane investicije biti završene - saopštila je Vlada Srbije, dodaje se na portalu.

Nacionalna aviokompanija Air Serbia izrazila je zabrinutost i upozorila na broj niskobudžetnih kompanija koje bi mogle da dođu na njeno domaće tržište u bliskoj budućnosti, dodajući da to predstavlja pritisak za kompaniju kada su u pitanju budući planovi, piše Exyuaviation.


Bonžita traži novog vlasnika - Oglašena privatizacija Fabrike konditorskih proizvoda Ravanica iz Ću
Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za privatizaciju Fabrike konditorskih proizvoda Ravanica iz Ćuprije, a na prodaju je ponuđeno 100% kapitala po procenjenoj vrednosti od 261.000 EUR.

Najpoznatiji proizvod ove fabrike je, podsetimo, Bonžita.

Prodajna dokumentacija biće dostupna do 16. jula dok do 10. avgusta zainteresovani mogu podneti prijave i ponude. Depozit za učešće u postupku iznosi 26.000 EUR.

Kako prenosi FoNet, u pogonima Ravanice, trenutno ima 113 zaposlenih, a još 35 se povremeno angažuje, stabilizovani su proizvodnja i prodaja, i preduzeće je pripremljeno za privatizaciju. Problem je zastarela tehnologija pa se očekuje da se kroz privatizaciju dođe do svežeg kapitala i ulaganja u savremenu opremu za proizvodnju konditora.

Detalje javnog poziva pogledajte na linku.


Za strateško partnerstvo sa RTB Bor zainteresovano 11 kompanija
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, najavio je danas da će narednih dana biti raspisan tender za izbor starteškog partnera za RTB Bor i da su u toku poslednje pripreme. On je za TV Prva rekao da se do sada ozbiljno interesovalo 11 kompanija koje su potpisale ugovor o poverljivosti.

Prema njegovim rečima, najviše su se interesovale kineske kompanije, zatim ruske, kanadske, jedna turska kompanija, kao i kazahstansko-evropski konzorcijum.

- Cilj je da se taj posao uradi na najkvalitetniji način - rekao je Antić i dodao da nije kapitalno pitanje da li će to biti ove ili sledeće nedelje već da se to uradi u najboljem interesu Srbije.

Antić je naveo i da očekuje nekoliko ozbiljnih ponuda.

- U prethodnom periodu interesovalo se više stranih rudarskih kompanija iz različitih delova sveta i očekujemo da će one učestvovati. Kinezi su postali giganti u privrednom i industrijskom životu i ako budu imali ozbiljne ponude i budu prepoznali strateški interes za RTB, mogu imati ozbiljne šanse - rekao je Antić.


Eleven companies interested in strategic partnership with RTB Bor
Serbian Minister of Mining and Energy Aleksandar Antic announced today that the tender for the strategic partner for RTB Bor would open in the upcoming days and that the final preparations were in progress. He told TV Prva that 11 companies had expressed serious interest up till then and that they had signed confidentiality agreements.

According to him, Chinese companies are the most interested, and there are also companies from Russia and Canada, a company from Turkey, as well as a Kazakh-European consortium.

– The aim is to have the job done as well as possible – Antic said and added that the capital issue was not whether it was to be done in the current or the next week, but for it to be done in Serbias best interest.

Antic said that he expected several serious offers.

– In the past period, several mining companies from various parts of the world have expressed interest and we expect them to take part in the tender. The Chinese have become giants in the economic industrial life and if their offers are serious and if they recognize the strategic interest for RTB, they might be serious contenders – Antic said.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta