Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
IT kompanija Namics povećala broj zaposlenih u SRB 45%
Kancelarija švajcarske IT kompanije Namics u Srbiji ostvarila je prošle godine najveći profit od osnivanja 1995. godine u iznosu od 58 miliona evra, povećala broj zaposlenih u našoj zemlji za 45 procenata i najavila dalje širenje.

Prilikom godišnje analize poslovanja, Jan Keler, direktor ove softverske agencije u Srbiji, istakao je da velike zasluge za dobre poslovne rezultate ima razvoj kancelarije u Beogradu.


Ponovo oglašena prodaja Jugoremedije - Rok za prijave 6. avgust
Stečajni upravnik Jugoremedije oglasio je novu prodaju zrenjaninske fabrike lekova javnim prikupljanjem ponuda.

Vrednost fabrike lekova procenjena je na skoro 3,9 milijardi dinara, a otkup dokumentacije zainteresovane kupce koštaće 500.000 dinara.

Kako za eKapiju kaže stečajni upravnik Radovan Savić, cena je ista kao i prilikom prethodnog pokušaja prodaje Jugoremedije u februaru, kada je bilo zainteresovanih kupaca, ali na tender ipak nije stigla nijedna ponuda.

- I sada imamo nekoliko potencijalnih investitora, koji su već kontaktirali i Ministarstvo privrede. Čini se da je glavni preduslov koji opredeljuje kupce vraćanje dozvola Jugoremediji za stavljanje u promet 22 leka, oko kojih je u toku parnica pred Privrednim sudom u Zrenjaninu - navodi Savić.

On ističe da pogoni trenutno ne rade, ali da su u dobrom stanju i da bi novi kupac uz dodatnu investiciju veoma brzo mogao da pokrene proizvodnju.

U imovinu Jugoremedije, čija je prodaja oglašena, spada industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 motornih vozila, inventar... U prodaju je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

Takođe, prodaju se i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, 9 komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje Jugoremedija poseduje kompletan tehnološki postupak.

Ponude se dostavljaju do 6. avgusta, do 11.45 časova, a samo 15 minuta kasnije ponude će biti javno otvorene u prostorijama fabrike.


Rađa se evropski čelični div, berze već eksplodirale
London -- Nemački Tisenkrup i indijski Tata Stil postigli su konačan sporazum o osnivanju zajedničke evropske kompanije u sektoru čelika sa jednakim vlasničkim udelima.


Dogovor je postignut nakon više od devet meseci od potpisivanja memoranduma o razumevanju o ovom poduhvatu.

Nova kompanija pod imenom "Tisenkrup Tata Stil B.V." biće fokusirana na proizvodnju visokokvalitetnog ravnog čelika, navele su dve kompanije u zajedničkom saopštenju koje prenosi agencija "Blumberg".

Sporazum tek treba da dobije saglasnost regulatora iz nekoliko zemalja, uključujući i "zeleno svetlo" nadležnih organa Evropske unije.

Tata Stil je danas skočio na berzi u Mumbaju za 3,3 odsto, i bio je dobitnik dana u indeksnoj korpi S & P BSE Sensek.

Očekuje se da će merdžovanje dva proizvodjača čelika stupiti na snagu 2019. godine. Sedište nove kompanije će biti u regionu Amsterdama, a Upravni i Nadzorni odbor će imati po šest članova, ravnopravno podeljenih izmedju predstavnika dve kompanije.

Tisenkrup je saopštio da očekuje gašenje oko 4.000 radnih mesta u budućoj zajedničkoj kompaniji radi uštede troškova, koji su procenjeni na čak 500 miliona evra (584 miliona dolara) godišnje. Iz nemačke čeličane nisu dali nikakve detalje o tajmingu u kojem se očekuje smanjenje broja radnih mesta.


Švajcarski Namics u Srbiji u 2017. ostvario profit od 58 mil EUR - U planu dalje širenje poslovanja
Kancelarija švajcarske IT kompanije Namics u Srbiji ostvarila je tokom 2017. godine najveći profit od osnivanja (1995), u iznosu od 58 mil EUR, povećala broj zaposlenih u našoj zemlji za 45% i najavila dalje širenje.

Prilikom godišnje analize poslovanja, Jan Keler, direktor ove softverske agencije u Srbiji, istakao je da velike zasluge za dobre poslovne rezultate ima razvoj kancelarije u Beogradu.

- Sve veći doprinos srpskih softverskih stručnjaka u radu na međunarodnim projektima i proširenje poslovanja na nemačkom tržištu uticali su na profit koji je u 2017. godini premašio 58 mil EUR - rekao je Keler, navodi se u saopštenju kompanije.

- Priznanje za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju Swiss Digital Transformation Award koje je, kao članovima međunarodnog tima, pripalo i srpskim softverskim ekspertima, jasno ukazuje koliko je beogradska kancelarija važna za Namics i koliko je rad inženjera iz Srbije cenjen u svetu - istakao je on.

Dodao je da je Beograd centar obrazovanih i obučenih softverskih profesionalaca i najavio za naredni period nastavak implementacije strategije zapošljavanja u Srbiji.

- Plan nam je da naša kancelarija, u narednom periodu, zapošljava 100 softverskih stručnjaka i dizajnera. Tokom ove godine fokusiraćemo se na proširenje postojećeg Frontend tima i osnivanje odseka za experience design.

U Namics-ovim kancelarijama u Beogradu, Frankfurtu, Hamburgu, Minhenu, Sent Galenu i Cirihu trenutno radi 520 profesionalaca. Najvažnije tehnologije koje koriste su Java, .Net i Frontend, a bave se i UX/UI dizajnom i razvojem mobilnih aplikacija.

Među klijentima ove softverske agencije, koja posluje više od 20 godina, nalaze se poznate svetske kompanije kao što su Victorinox, BASF, Medela, UBS, Ciriški aerodrom, Migros i druge.


French Bodotextile new owner of Modna Konfekcija Rudnik facility – Investments of EUR 1 million and
At an auction in Belgrade, held on Friday, June 29, 2018, the Topola facility of Modna Konfekcija Rudnik was bought by the French company Bodotextile from Paris. The company was sold for RSD 23,500,000.

Let us remind that Konfekcija Rudnik has been in bankruptcy since 2014 and in restructuring since 2005. An unsuccessful privatization was carried out in 2006, when eight companies which had paid the deposit competed for the ownership.

According to the president of the Municipality of Topola, Dragan Jovanovic, Bodotextile is one of the best textile companies in France.

– I expect that all employees, 150 of them, will keep their jobs and be provided with better work conditions. Ive had several meetings with the new owner and I expect serious investments of nearly a million euros – Jovanovic said.

He added that he expected the salaries at Topola to increase, as the arrival of the new owner will lead to the development of a new brand for the Russian market.

The arrival of the new owner to Topola is expected in the first half of July, Glas Zapadne Srbije reports.

– I also expect the arrival of the French ambassador, as another renowned French company will now have a seat here, after Saint-Gobain, which has bought the former Karbon in Topola and developed the Weber brand – Jovanovic said.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta