Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Za PKB zainteresovana jedna firma, za RTB sedam
Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za privredu Dragan Stevanović.

On je pozvao sve koji misle da je početna cena od 104,5 miliona evra za PKB veoma niska da uzmu i da plate tu nisku cenu za to preduzeće.


Turska kompanija Kozuva želi koncesiju na tuzlanski aerodrom
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem održala je u ponedjeljak (13. avgust 2018. godine) sastanak s direktorom Aerodroma Tuzla Rifatom Karasalihovićem i obišla gradilište na ovom aerodromu. Predstavnike vlade je zanimalo kada će rekonstrukcija putničkog terminala biti završena, preneo je BiznisInfo.

- Radovi kasne pet mjeseci, i na osnovu razgovora koje smo obavili sa izvođačima radova informisali smo ih da moraju završiti radove do 25. septembra, kada očekujemo inspekciju - pojasnio je Karasalihović.
Direktor Karasalihović je istakao da je informisao Vladu TK da su spremni da od 2019. godine samostalno funkcionišu, kao i da im više neće biti neophodna budžetska pomoć ili subvencije, preneo je BiznisInfo.

Delegacija Vlade TK sastala se juče i sa predstavnicima turske kompanije Kozuva, koja je zatražila od Vlade Tuzlanskog kantona i menadžmenta Međunarodnog aerodrom Tuzla koncesiju na korišćenje ovog letelišta.

Tokom prvog sastanka oni su izrazili želju za značajnim investicijama u razvoj i proširenje kapaciteta tuzlanskog aerodroma, što se prvenstveno odnosi na proširenje kapaciteta za kargo i putnički saobraćaj. Njihovu ponudu Vlada TK juče nije odbacila, nego je zatražena kompletna i detaljna ponuda.

- Ukoliko ponuda bude dobra, postoji velika verovatnoća da će biti prihvaćena, ali, ako ne bude, mi nastavljamo sa svojim planovima - kazao je Karasalihović. - Treba reći da mi time ne bismo ništa izgubili, aerodrom bi i dalje postojao kao pravni subjekt, a svi odnosi bi se rešili ugovorom.


Kvartalni izveštaj za II kvartal 2018 - Komercijalna banka a.d. , Beograd
Kvartalni izveštaj za II kvartal 2018 - Komercijalna banka a.d. , Beograd, link: www.belex.rs/data/2018/08/00109713.pdf.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta