Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Apatinsko brodogralište traži novog vlasnika - Početna cena oko 2 mil EUR
Menadžment grupe ABC TWO EAD iz Sofije, ponovo je oglasio prodaju apatinskog brodgradilišta po početnoj ceni od oko 2 mil EUR.

Tender će se održati 18. septembra u Bugarskoj, a rok za podnošenje prijava je 17. septembar do 16 časova.

Prva tenderska prodaja Brodogradilišta Apatin bilo je početkom prošle godine, ali tada preduzeće nije uspelo da nađe kupca. Cena je bila više za oko 300.000 EUR, to jest iznosila je 2,3 mil EUR.

Iz bugarske kompanije za naš portal kažu da je prvi put bilo zainteresovanih investitora, ali da brodogrdilište ipak nije uspelo da nađe kupca. Oni očekuju da će ovoga puta ishod biti bolji.

Podsetimo, Vojin Lazarević je 2003. godine brodogradilište kupio za oko 300.000 tadašnjih nemačkih maraka kroz obveznice stare devizne štednje. Lazarević je 2010. godine proglasio stečaj i bankrot. Agencija za stečaj 2012. godine prodaje brodogradilište Apatin Vojvođanskoj banci, za 230 miliona dinara, na licitaciji u kojoj je učestvovao i MK Commerce koji je ponudio 130 miliona. Kako je Vojvođanska banka bila najveći poverilac brodogradilišta, ista suma je po uplati vraćena banci. Vojvođanska banka prepisala je firmu januara 2016. godine na bugarsku banku, koja takođe posluje u grupaciji Grčke nacionalne banke.


FAP Livnica Prijepolje up for sale – Bid submission deadline September 20, 2018
The bankruptcy supervisor has advertised the sale of the bankruptcy debtor FAP Livnica with superstructure in Prijepolje as a legal entity.

The most important property consists of business facilities in Prijepolje, long-term and financial investments, equipment and supplies.

The estimated value of FAP Livnica with superstructure as a legal entity amounts to RSD 461,146,981, and the deposit for taking part in the sale amounts to RSD 92,229,396.

The bid submission deadline is September 20, 2018, and the bid opening will take place on the same date.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta