Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prezentacija procene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma 10. septembra u PKS-u
Obveznicima Zakona o sprečavanju pranja novca, 10. septembra u Privrednoj komori Srbije, biće predstavljena nacionalna Procena rizika od pranja novca i procena rizika od finansiranja terorizma. Skup će otvoriti Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Srbije, ministar unutrašnjih poslova i predsedavajući Koordinacionog tima za izradu nacionalne procene rizika.

Nacionalnu procenu rizika od pranja novca i finansiranja terorizma predstaviće koordinatori, predstavnici institucija u sistemu sprečavanja i otkrivanja pranja novca i finansiranja terorizma - Uprave za sprečavanje pranja novca, Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva pravde, Narodne banke Srbije, Komisije za hartije od vrednosti, Tužilaštva za organizovani kriminal…

Procena rizika od pranja novca i finansiranja terorizma, koju je Vlada Srbije usvojila 31.maja 2018. godine, izvršena je po metodologiji Svetske banke. To je dokument u kojem su procenjene pretnje i ranjivost od pranja novca i finansiranja terorizma na nacionalnom nivou, a rađen je kroz pet radnih grupa – procena pretnji, procena ranjivosti nacionalnog sistema, procena ranjivosti finansijskog sistema, procena ranjivosti nefinansijskog sistema i procena rizika od finansiranja terorizma.

U izradi Nacionalne procene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma učestvovala su 154 predstavnika, od čega 124 iz državne uprave (MUP, BIA, NBS, APR, Visoki savet sudstva i dr.) i 30 iz privatnog sektora, među kojima članice i predstavnici stručnih službi Privredne komore Srbije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta