Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Oglašena prodaja imovine Zlatibor gradnje iz Užica
Stečajni upravnik Budimir Avramović oglasio je prodaju imovine preduzeća Zlatibor gradnja ad u stečaju, javnim prikupljanjem ponuda.

Predmet prodaje su preostale 4 imovinske celine.

Na dobošu su u okviru prve celine novi boksovi fabrike betona, procenjene vrednosti 49.919.023 dinara.

Vrednost druge celine, koju čine stara Fabrika betona sa boksovima, fundamenti i kotlarnica, je 59.631.503 dinara

Stolarska hala, kovačka radionica, ostava i skladište stolarskih proizvoda, pripadaju trećoj prodajnoj celini, vrednosti 34.317.015 dinara.

Četvrtu celinu čine upravna zgrada, kućica kolske vage i Portirnica. Procenjena vrednost ovih objekata iznosi 15.373.799 dinara.

Predmet prodaje je i oprema kran Fering, u iznosu od 983.393 dinara.

U prethodnim oglašenim prodajama, kako je za eKapiju kazao je stečajni upravnik Budimir Avramović, bilo je zainteresovanih kupaca i veći deo imovine je, kako dalje navodi, u dobrom stanju, dok je za neke objekte ipak potrebno ulaganje.

- Fabrika betona je u dobrom stanju i funkcionalna je, ali ima nepokretne imovine kojoj je potrebno manje renoviranje - rekao je Avramović za naš portal.

Otkup prodajne dokumentacije može se izvršiti po ceni od 250.000 dinara za prve dve celine, odnosno 200.000 dinara za treću i četvrtu celinu, a za kran 5.000 dinara.

Javno otvaranje ponuda održače se 22. oktobra u 12 časova u prostorijama stečajnog dužnika.


Valjevo sprema industrijsku zonu za nemačkog investitora - Izgradnja pogona na jesen 2019.
Tender za projektovanje glavne saobraćajnice u novoj valjevskoj industrijskoj zoni je raspisan i trebalo bi da bude završen do Nove godine, kaže za Valjevska posla gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Izrada te saobraćajnice bi trebalo, u zavisnosti od vremenskih uslova, da počne polovinom marta 2019. godine i u roku od 45 do 60 dana bi trebalo da bude urađena.

Prema rečima gradonačelnika, jasno je da Grad Valjevo mora imati vrlo visok kriterijum kada je izvođač radova u pitanju i rokovi za sve što se tiče nove industrijske zone u Valjevu su definisani i moraju se poštovati, kako bi jedan "krupan nemački investitor" u jesen sledeće godine počeo izgradnju svog postrojenja u novoj industrijskoj zoni.

- Negde u maju sledeće godine bi ta saobraćajnica kroz industrijsku zonu trebalo da bude završena i ono što je još važno je da je obavljen razgovor sa ljudima iz Instituta za puteve koji su dobili od države sredstva da projektuju najpre idejno, a onda i izvođačko rešenje za put M4. Obavljen je razgovor gde bi mogao da bude priključak industrijske zone sa putem M4, koji povezuje Valjevo sa Nepričavom, gde bi se uključili na Koridor 11. Ono što smo razgovarali tada ugrubo i što nije definisano do kraja je da bi taj priključak bio u visini Kafane Mali raj, u zavisnosti od trase kojim će put M4 ići. Jako je važno da imamo direktno uključenje sa "šnel štrase" na idustrijsku zonu, jer se njim izbegava većina teretnog saobraćaja koji prolazi kroz grad - naglašava prvi čovek Valjeva.

Saobraćajnica koja prolazi kroz industrijsku zonu biće široka oko 7 metara. Njenu izgradnju pratiće i izgradnja neophodne komunalne infrastrukture, pre svega vodovoda i kanalizacije, kao i optike koja će biti položena prilikom izgradnje te saobraćajnice.

- Definisali smo u Beogradu da se postavi i jedna velika trafostanica jačine 35/10 kilovolti, koja će promenom urbanističkog plana biti na zemljištu koje pripada Gradu. Imamo jedan sasvim jasan plan da ta trafostanica kao i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, koju ćemo takođe uraditi, budu na našem zemljištu. Ta fabrika otpadnih voda će faktički zadovoljavati potrebe i korisnika koji se nalaze u staroj industrijskoj zoni, na zemljištu bivše fabrike Stefil, kao i nove industrijske zone - kazao je Gvozdenović i istakao da Grad ima garancije od Vlade Republike Srbije da će pomoći projekat nove industrijske zone u Valjevu, prenose Valjevska posla.


Jela star kupila prijepoljsku FAP Livnicu sa nadgradnjom
Prijepoljski privrednik Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća Jela star, kupio je FAP Livnicu sa nadgradnjom za 2 mil EUR.

- Linija za lamelirane grede i bindere, već je stigla i vrlo brzo krećemo sa radom. U planu je zapošljavanje radnika i ponovno pokretanje ovog industrijskog giganta - rekao je za Glas zapadne Srbije Ljujić.

Inače, Privredni sud u Užicu je početkom 2017. godine doneo Rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad prijepoljskom Livnicom sa nadgradnjom, zavisnim preduzećem FAP korporacije. Predlog za pokretanje stečajnog postupka podnelo je Ministarstvo privrede, a po rešenju Privrednog suda u Užicu, stečajni postupak otvoren je zbog trajnije nesposobnosti za plaćanje.

Poreska uprava je početkom 2018. godine objavila spisak najvećih dužnika u Srbiji zaključno sa poslednjim danom u 2017. godini. Među pravnim licima koja su u stečaju, a koja nisu izmirila svoje poreske obaveze našla se i FAP Livnica sa nadgradnjom, sa oko 747 miliona dinara poreskog duga.


ANTIĆ: Očekujemo uplatu 350 mil USD za RTB Bor do kraja 2018.
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je kineska kompanija Zijin koja je kupila Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor dužna da do kraja godine uplati najmanje 100 mil USD, ali da očekuje da će uplatiti 350 mil USD.

Antić je za televiziju Prva rekao da očekuje da će rezultati od prodaje RTB Bora biti brzi, kao i da će biti sačuvano svih 5.000 radnih mesta.

- Oni preuzimaju operativno upravljanje nad kompanijom i kreću u svoj investicioni program - rekao je Antić.

Dodao je da su najjači utisak posete srpske delegacije Kini "snažne poruke prijateljstva koje dolaze sa kineske strane", pa zato očekuje da kineske kompanije investiraju još više u Srbiju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta