Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
United Media kupila Pink M i Pink BH
United Media, vodeća medijska platforma u jugoistočnoj Evropi, obogatila je svoj portfolio kupovinom Pink M i Pink BH.

Pink M i Pink BH su kanali sa nacionalnom pokrivenošću i visokom gledanošću u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, navodi se u saopšenju.

- Veoma smo zadovoljni što su Pink M i Pink BH postali deo portfolija United Medije. Naši gledaoci su navikli na vrhunski sadržaj, tako da će United Media dodatno uložiti u dalje poboljšanje raznovrsnosti i kvaliteta Pink M i Pink BH programa. Naši gledaoci mogu da se raduju sjajnoj programskoj šemi za jesen i zimu, sa vrhunskim sportskim, zabavnim i dramskim programom - izjavila je Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Medije.


Telenor planira dalje jačanje prisustva u Srbiji - PPF grupa veruje u potencijal tržišta CIE
Novi vlasnik Telenora u Srbiji, PPF grupa, nastaviće da jača lidersku poziciju te kompanije i poboljšava usluge za korisnike, rekao je izvršni komercijalni direktor sektora telekomunikacija u PPF grupi Marek Slačik na regionalnoj konferenciji o telekomunikacijama i medijima "Digital 2018" u Beogradu.

On je naveo da je PPF kupio Telenorove operacije u četiri zemlje, uključujući i Srbiju, jer "veruje u potencijal tih tržišta i ima ambiciju da razvija telekomunikaciono poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi".

- Odluka o kupovini Telenorovih kompanija u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Mađarskoj bila je strateška, jer je ovaj region za nas prirodan drugi dom. Telekomunikacije su jedna od dve najveće oblasti poslovanja PPF grupe, kojima se bavimo u Češkoj i Slovačkoj od 2012. godine. Druga važna oblast našeg poslovanja su finansijske usluge kojima se bavimo više od 20 godina - rekao je Slačik.

On je ocenio da je u Srbiji tržište telekomunikacija dinamično.

- U mobilnoj telefoniji, Telenor Srbija je lider po prihodima i po SIM tržišnom učešću i predvodi digitalizaciju u okviru sektora telekomunikacija. Naša ambicija da ostanemo na vrhu se neće promeniti. Imamo veoma dobru osnovu za dalje jačanje ove pozicije. Želimo da nastavimo da aktivno doprinosimo razvoju tržišta i poboljšanju usluga za korisnike - istakao je Slačik.

Dodao je da korisnici u Srbiji imaju visoka očekivanja, žele da koriste dosta interneta, kao i da imaju najnovije modele pametnih uređaja.

Mobilni operateri, po njegovim rečima, nastoje da odgovore na rastuće potrebe korisnika i tu PPF grupa vidi priliku da dalje razvija tržište.

- Naš cilj je da nastavimo aktivan rad na rastu i razvoju konkurentnog tržišta. Ono što možemo da donesemo iz grupe su znanje i veštine za unapređenje proizvoda i procesa – da iz šest zemalja u kojima poslujemo donesemo ono što je najbolje i to primenimo i na tržištu Srbije - kazao je Slačik.

PPF grupa je krajem jula ove godine završila preuzimanje telekomunikacionih kompanija Telenora u Srbiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, a cena te transakcije je bila 2,8 mlrd EUR.


Prodaje se imovina Min holding co za proizvodnju opreme za postrojenja Progres Niš
Stečajni upravnik oglasio je prodaju nepokretne imovine stečajnog dužnika Min holding co za proizvodnju opreme za postrojenja, za zaštitu čovekove sredine i okoline Progres Niš, metodom javnog nadmetanja.

Predmet prodaje su Hala montaže, Lokomotivska hala i ostale zgrade.

Pravo na učešće imaju sva lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju u iznosu od 60.000 dianra do 1.10.2018. godine.

Imovina se kupuje u viđenom stanju, a ukupna početna cena je 11.651.748,50 dinara, a depozit 4.660.699,40 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 8.10.2018. godine.


Novo postrojenje u Rafineriji nafte Pančevo počinje da radi u trećem kvartalu 2019.
U Rafineriji nafte Pančevo u četvrtak (6. septembra) okončana je montaža opreme u okviru kapitalnog projekta za modernizaciju prerađivačkih kapaciteta Duboka prerada, saopštila je Naftna industrija Srbije (NIS).

Izgradnjom postrojenja za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja i dva reaktora koji su deo opreme u kome će se odvijati proces koksovanja prelazi se na završetak izgradnje koksne peći, navodi se u saopštenju.

Oba reaktora su visoka po 30 metara i teška preko 200 tona, a budući kapacitet koksne peći biće veći od 20 megavata.

- Projekat Duboka prerada predstavlja deo neprestane modernizacije Rafinerije u Pančevu, kako bi se za tržište Srbije i regiona obezbedila ponuda najkvalitetnijih goriva. Ovaj projekat vredan više od 300 mil EUR i jedan je od najvećih investicionih projekata u Srbiji, a nova postrojenja počeće da rade u trećem kvartalu 2019. godine - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je cilj projekta povećanje proizvodnje visokokvalitetnog benzina, dizela i tečnog naftnog gasa, kao i početak proizvodnje koksa, proizvoda koji se sada uvozi u Srbiju.

Realizacijom ovog projekta nastavlja se, kako se navodi, sa ulaganjima u zaštitu životne sredine, zato što će se početkom rada novih postrojenja "steći uslovi za prestanak proizvodnje mazuta sa visokim sadržajem sumpora, što će ujedno omogućiti da Srbija ispuni međunarodne obaveze u ograničavanju korišćenja goriva koja imaju visok sadržaj sumpora".

Direktor Bloka Prerada NIS Vladimir Gagić rekao je da će realizacijom Duboke prerade Rafinerija nafte u Pančevu postati jedna od najmodernijih u Istočnoj Evropi.

- Dubina prerade biće povećana sa 86% na 99,2, što je u rangu najboljih svetskih rafinerija. Za građane će početak rada novih postrojenja pre svega značiti veće količine najkvalitetnijih naftnih derivata domaće proizvodnje, ali ništa manje nisu značajni ni brojni ekološki aspekti projekta - rekao je Gagić.


United Media acquires Pink M and Pink BH channels
United Media, the leading media platform in South East Europe, added Pink M and Pink BH channels to its rich portfolio.

Pink M and Pink BH are channels with national media coverage and high ratings in Montenegro and Bosnia an Herzegovina respectively, the official statement says.

– We are very pleased to add Pink M and Pink BH to United Group portfolio. Our viewers are accustomed to top-quality content and United Group will continue to invest in greater variety and quality programming on Pink M and Pink BH channels. Our viewers can expect great programme schedule for winter and fall with top sports, entertainment and drama programming, CEO of United Group, Aleksandra Subotic said.


Serbia and USA sign Memorandum of Understanding on Cooperation in the field of infrastructure.
The Minister of Construction, Transport and Infrastructure Zorana Mihajlovic and US Ambassador to Serbia Kyle Scott signed yesterday, in the presence of President of the Republic of Serbia Aleksandar Vucic and US Secretary of Commerce Wilbur Ross a Memorandum of Understanding on Cooperation in the field of infrastructure.

Mihajlovic and Ross agreed that the Memorandum of Understanding on Cooperation in the field of infrastructure between Serbia and USA gave an excellent opportunity to promote participation of American construction and other companies that want to work in Serbia, The Ministry of Construction, Transport and Infrastructure said in an official statement.

– I expect the bigger participation of American companies to improve the business environment and bring new knowledge and new technologies that can contribute to better quality and greater efficiency of investments in infrastructure, Mihajlovic said

Ross welcomed the economic measures and the previous results in Serbian economy and concluded that Serbia was a good place to invest in .

Mihajlovic underlined the good cooperation the Government had so far had with American companies who employed more than 16,000 in Serbia, whereas American Chamber of Commerce with its 200 businesses employed more than 100.000 workers.


Min Holding Co. property up for sale
Bankruptcy Supervision Agency published an ad for sale of the immovable property of the bankruptcy debtor Min Holding Co, company that manufactures general-purpose machinery and equipment for environmental protection Progres Nis, in a public auction.
The assets up for sale include Assembly building, Rolling stock building and adjacent facilities.

All interested parties who buy the documentation at the cost of RSD 60,000 until October 1 , 2016, will be eligible for the auction.

The property is sold as seen. The initial price is RSD 11,651,748.50 and the deposit payment is RSD 4,660,699.40.

The public auction will be held on October 8, 2018.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta