Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Petar Matijević hoće da kupi ITM grupu Toplice Spasojevića
Kompanija ITM grupa, u bivšem vlasništvu Toplice Spasojevića, mogla bi da završi u rukama preduzetnika Petra Matijevića, saznaje B92.

ITM grupa se prodaje iz stečaja, a licitacija je za desetak dana. Da su zainteresovani za preuzimanje potvrdili su nam i iz Matijevićeve kompanije, a svi detalji znaće se posle same licitacije (koja je zakazana za 21. septembar).

Stečajni upravnik oglasio je prodaju ITM grupe kao pravnog lica javnim nadmetanjem, jer je u tu firmu uveden stečaj krajem oktobra prošle godine pošto nije poštovala unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR), usvojen 2014. godine.

Predlog za pokretanje stečaja podnela je država, odnosno državna Agencija za osiguranje depozita, i predstavnici dve banke u stečaju – Univerzal banke i Privredne banke Beograd, koja je takođe državna. Iako je dosadašnji suvlasnik Toplica Spasojević izjavio da neće dozvoliti da neko drugi kupi kompaniju, nema nikakvih garancija da će njegova ponuda na aukciji biti najveća.

U prevodu, ko ponudi najviše para postaće vlasnik kompanije čija je ukupna imovinu, sa zemljištem, građevinskim objektima i opremom, procenjena na oko milijardu dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta