Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Direktor srpske firme 4 decenije: Nudi da otkupi sve
Manjinskim akcionarima Duvanske industrije Čoka ponuđeno je da svoje akcije prodaju po ceni od 8.953 dinara po akciji.Iza ponude za preuzimanje akcija stoje direktor ovog preduzeća Predrag Stojanović sa suprugom, sinom i ćerkom, kao i još dva fizička lica.

Svi zajedno drže ukupno 58,64 odsto akcija, a ponudili su da preuzmu preostalih 41,36 procenti akcija Duvanske industrije Čoka.

Akcije u ovom preduzeću ima i PIO fond (3,88 odsto) kao i još 138 malih akcionara.

Stojanović je u izjavi za Tanjug napomenuo da je direktor ovog preduzeća od 1979. godine, da u preduzeću ima 48 stalno zaposlenih kao i 100 sezonskih radnika te da Duvanska industrija Čoka proizvede 3.000 tona duvana godišnje.

"Ko želi da nam proda akcije, može. Naša želja je da posle preuzimanja akcija nastavimo da ulažemo u Duvansku industriju Čoka", kaže Stojanović.

U slučaju da preuzimanje akcija u potpunosti uspe, Stojanovića i lica koja sa njim zajednički deluju to bi koštalo više od 146 miliona dinara.

Ponuda za preuzimanje, odnosno otkup akcija, vremenski je ograničena pa će se polovinom februara znati koliko su Stojanović i drugi uspeli da kupe akcija od ukupno 16.390.

Za svaku akciju Duvanske industrije Čoka za 2017. godinu odredjena je dividenda od 450 dinara


Irskoj kompaniji Smurfit Kappa odobrena kupovina Fabrike hartije Beograd i Avala Ade
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je irskoj kompaniji Smurfit Kappa Group preuzimanje Fabrike hartije Beograd i fabrike Avala Ada u Beogradu, navedeno je na sajtu Komisije.

Кomisija je zaključila da se nakon te kupovine u Srbiji neće promeniti tržišna struktura na tržištu materijala za izradu kutija od talasastog kartona, kao ni tržište samih kutija od talasastog kartona.

Grupa Smurfit Kappa, koja je jedan od najvećih proizvođača papirne ambalaže u svetu, objavila je u novembru prošle godine da je postigla dogovor o preuzimanju Fabrike hartije Beograd i fabrike Avala Ada iz Beograda. Dve fabrike je prodala srpska kompanija Kappa Star za 133 mil EUR.

Smurfit Kappa je najavila da će proširenje poslovanja u jugoistočnoj Evropi obezbediti potpunu integraciju u procesu pakovanja u tom delu sveta.

Ta irska kompanija ima oko 46.000 zaposlenih, na približno 370 proizvodnih lokacija u 33 države i sa prihodom od 8,6 mlrd EUR u 2017. godini.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta