Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Vansi: Saobraćaj na "Nikoli Tesli" VEĆI za 9,3 odsto
Tokom trećeg kvartala 2019. godine broj putnika na svim aerodromima grupe "VINCI Airports" povećan je 6,9 odsto u odnosu na treći kvartal 2018. godine, a ukupno je 72 miliona putnika opsluženo na 46 aerodroma u mreži, saopšteno je iz francuske kompanije.

"Ovakvi rezultati u trećem kvartalu nastavak su dobrih rezultata iz prve polovine 2019. godine, kada je rast putnika iznosio 6,7 odsto. U promenljivoj klimi u oblasti vazdušnog saobraćaja, kompanija VINCI Airports nastavlja da beleži pozitivne rezultate zahvaljujući mreži globalno raznolikih aerodroma koji su privlačni i putnicima i avio-kompanijama."
Beogradski aerodrom, koji je krajem 2018. postao deo VINCI Airports, zabeležio je rast od 9,3 odsto, najviše zahvaljujući otvaranju novih linija avio-kompanije "Er Srbija", zatim novim letovima za Pariz avio-kompanija "Air France" i "ASL Airlines", kao i liniji "Wizz Air"-a za Lion, prenosi Tango Six.

Aviokompanije su već spremile i ponude za novogodišnje praznike, a zainteresovani mogu da dođu i do stvarno jeftine avio karte.


RAST AZIJSKIH TRŽIŠTA Investitori optimisti zbog napretka u trgovinskim pregovorima
Azijski indeksi porasli su na početku nove nedelje jer su investitori optimistični zbog napretka u američko-kineskim trgovinskim pregovorima.

Ipak, i dalje ostaje doza opreza zbog štete koju je trgovinski rat dosad naneo globalnoj ekonomiji.MSCI Asia Pacific Index ojačao je 1,1 odsto u slabašnoj trgovini. Australijsko tržište poraslo je 0,6 odsto, dok je južnokorejski Kospi podignut 1,4 procenta. Kineski bluechip indeks takođe je porastao 1,4 odsto.

Slab obim trgovine pripisuje se zatvorenom japanskom tržištu, te činjenici da je danas Kolumbov dan u SAD, pa će Wall Street ostati zatvoren.


HOĆE LI EVROZONA SKLIZNUTI U RECESIJU ECB je odgovorila na ovo pitanje i otkrila nove pretnje
Potpredsednik Evropske centralne banke (ECB) Luis de Gindos ne predviđa ulazak evrozone u recesiju, ali smatra da će se 19-točlani blok suočiti sa dužim periodom nižeg privrednog rasta.

De Gindos je izjavio da su najnovije vesti u vezi sa trgovinskim pregovorima između SAD i Kine pozitivne, ali da su niska profitabilnost i valuacija banaka u evrozoni među ključnim slabostima koje sprečavaju neminovnu konsolidaciju u tom sektoru, prenosi agencija Rojters.
ECB je prošlog meseca spustila kamatne stope još dublje u negativnu teritoriju i obećala novu rundu otkupa obveznica, ne precizirajući rok trajanja tog programa, u nastojanju da podstakne rast ekonomije evrozone, gotovo deceniju nakon dužničke krize u tom bloku.


STO zvanično odobrila Vašingtonu UVOĐENJE TARIFA Evropskoj uniji
Svetska trgovinska organizacija (STO) zvanično je danas odobrila Sjedinjenim Američkim Državama uvođenje tarifa na 7,5 milijardi dolara vredan uvoz robe iz EU, nakon što je komisija STO ranije ovog meseca donela konačnu presudu u slučaju vezanom za subvencije evropskom proizvođaču aviona Erbasu.

Komisija STO za rešavanje sporova, sačinjena od predstavnika iz 164 zemalja članica, "otvorila” je danas put Vašingtonu za preduzimanje kontramera protiv EU i država u kojima Erbas ima proizvodnju - Britanije, Francuske, Nemačke i Španije", prenosi agencija Rojters.
STO je početkom ovog meseca meseca podržala zahtev SAD za uvođenje tarifa na 7,5 milijardi dolara vrednu evropsku robu, zbog, kako je saopšteno tada, nezakonitih subvencija koje su evropske vlade dodelile Erbasu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta