Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
PRODAT IMR! Nekad je zapošljavao 7.000 radnika, u stečaju je od 2017, a danas je našao kupca po upol
Industrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je za 1,1 milijardu dinara konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarsko društvo Hempro iz Beograda.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda.

Odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra ove godine.

Vrednost Industrije motora procenjena je na 2,9 milijardi dinara (24,6 miliona evra), a prihvaćena je ponuda u visini od 1,1 milijardu dinara (9,3 miliona evra).
Procenjena vrednost od 2,93 milijarde dinara odnosi se na sedam pogona, magacine, skladišta površine 75.997 kvadratnih metara, i druge objekte. "U paketu" je i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju...Industrija motora Rakovica, nekadašnji proizvodni gigant upošljavao je više od 7.000 radnika.

Najvažnija imovina IMR je poslovni kompleks u beogradskoj opštini Rakovica, gde se u krugu fabrike nalazi 47 objekata, pored ostalog sedam povezanih hala sa 15 objekata i sedam magacina i skladišta na ukupno 75.000 metara kvadratnih.

Imovina IMR-a su i samački hotel i upravna zgrada u Rakovici, ali i izdvojeni proizvodni kompleks u zlatiborskom selu Šljivovica, odnosno kompleks na lokaciji Ljubiš.Kompleks u mestu Šljivovica prostire se na sedam hektara i 84 ara, a drugi u mestu Ljubiš, na 1.152 kvadrata. I ova dva kompleksa imaju kotlarnice, trafostanice, a na lokaciji u Šljivovice postoji i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine.


Rukovodstvo Krušika: Komercijalni ugovori smatraju se poslovnom tajnom
U skladu sa zakonskom i podzakonskom regulativom i internim pravilnikom o zaštiti tajnosti podataka u HK „Krušik“ a.d. Valjevo komercijalni ugovori smatraju se poslovnom tajnom, saopštilo je rukovodstvo valjevske fabrike, prenosi N1.
Rukovodstvo je navelo da želi da se oglasi povodom informacija u javnosti koje su, kako se ističe, izvučene iz konteksta i koje se „na pogrešan način interpretiraju“.

„Objavljivanjem dokumentacije na domaćim i stranim internet portalima (ugovori sa različitim kupcima sa podacima o tehničkim karakteristikama, cenama i modelima proizvoda, slike sa utovara robe, slike magacina u krugu fabrike, slike unutrašnjosti fabrike, interni izveštaji proizvodnje i dr.) naneta je ozbiljna šteta Holding korporaciji „Krušik“ a.d.

Valjevo kako sa aspekta bezbednosti fabrike i zaposlenih u njoj, tako i sa aspekta činjenja dostupnim svih bitnih podataka (cene, tehničke katakteristike i sl.) nelojalnoj konkurenciji čime se pokušava oslabiti pozicija Krušika na svetskom tržištu“, stoji u saopštenju.

U „Krušiku“ navode da fabrika zapošljava 3.160 radnika i ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti od više od 100 miliona dolara, čiju prodaju preko 95 odsto čini izvoz.

Dodaje se da je reč o fabrici, koja predstavlja lidera u namenskoj industriji Srbije i jednog od glavnih pokretača privredne aktivnosti u zapadnoj Srbiji i čija se poslovna politika vodi isključivo u interesu Krušika, bez favorizovanja ili stavljanja u povoljniji položaj bilo kog poslovnog partnera“.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta