Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kineska razvojna banka spremna da OTVORI KANCELARIJU u Srbiji
Kineska razvojna banka zadovoljna je saradnjom sa Srbijom i spremna je da otvori novu Generalnu kancelariju u našoj zemlji, rečeno je na sastanku predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislava Nikolića sa komesarom Kineske razvojne banke zaduženim za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Čenom Vejunom.

Otvaranje Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji bio bi još jedan korak dalje u unapređenju odnosa, ocenili su Vejun i Nikolić, navodi se u saopštenju.Posebno je istaknuta dobra saradnja Kineske razvojne banke sa Poštanskom štedionicom Srbije, sa kojom je na samitu "16+1" u Dubrovniku, u aprilu ove godine, potpisan ugovor o kreditnoj liniji.

"Kineska razvojna banka je izuzetno zadovoljna razvojem saradnje sa Srbijom. Ima 15 prekomorskih kancelarija i spremna je da otvori novu Generalnu kancelariju koja bi pokrivala rad u svim članicama mehanizma 17+1. Ceneći dobre odnose Srbije i Kine, smatram da bi sedište Glavne kancelarije trebalo da bude u Srbiji", istakao je Vejun i zamolio za podršku srpskih nadležnih institucija.Nikolić je kazao da smatra da je ideja o otvaranju Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji od izuzetnog značaja i da će Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom pomoći da se ostvare potrebni kontakti sa nadležnim institucijama u Srbiji, kako bi se ova ideja prezentovala na najvišem nivou.

"Srbija i Kina imaju visok stepen saradnje i otvaranje Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji bi bio još jedan korak dalje u unapredjenju naših odnosa“", rekao je Nikolić, a navodi se u saopštenju.


Objavljen poziv za PREVREMENI OTKUP evroobveznica Srbije
Ministarstvo finansija objavilo je Poziv za otkup obveznica pre roka dospeća, serije obveznice Republike Srbije emitovane na međunarodnom finansijskom tržištu, koja dospeva 25. februara 2020. godine u iznosu od 1,5 milijardi dolara.

Godišnja kamata, odnosno, kuponska stopa na ove obveznice iznosi 4.875 procenata, od kojih trenutno 800 miliona dolara nije dospelo (evroobveznica)Ponuda se odnosi na kupovinu delimičnog ili potpunog iznosa evroobveznice, do preostalog nedospelog iznosa od 800 miliona dolara, a u skladu sa Memorandumom o ponudi za otkup obveznica, po otkupnoj ceni od 1. 011,25 dolara, navodi se u pozivu objavljenom na sajtu Ministarstva.

Krajnji rok za prijavu prevremenog otkupa evroobveznica je 4. novembar ove godine do 17 časova po njujorškom vremenu.


ZADOVOLjNI SARADNjOM: Kineska razvojna banka spremna da otvori Glavnu kancelariju u Srbiji
Kineska razvojna banka zadovoljna je saradnjom sa Srbijom i spremna je da otvori novu Generalnu kancelariju u našoj zemlji
Kineska razvojna banka zadovoljna je saradnjom sa Srbijom i spremna je da otvori novu Generalnu kancelariju u našoj zemlji.To je rečeno na sastanku predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislava Nikolića sa komesarom Kineske razvojne banke zaduženim za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Čenom Vejunom.

Otvaranje Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji bi bio još jedan korak dalje u unapređenju odnosa, ocenili su Vejun i Nikolić, navodi se u saopštenju.

Posebno je istiknuta dobra saradnja Kineske razvojne banke sa Poštanskom štedionicom Srbije, sa kojom je na samitu "16+1" u Dubrovniku, u aprilu ove godine, potpisan ugovor o kreditnoj liniji."Kineska razvojna banka je izuzetno zadovoljna razvojem saradnje sa Srbijom. Ima 15 prekomorskih kancelarija i spremna je da otvori novu Generalnu kancelariju koja bi pokrivala rad u svim članicama mehanizma '17+1'. Ceneći dobre odnose Srbije i Kine, smatram da bi sedište Glavne kancelarije trebalo da bude u Srbiji", istakao je Vejun i zamolio za podršku srpskih nadležnih institucija.Nikolić je kazao da smatra da je ideja o otvaranju Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji od izuzetnog značaja i da će Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom pomoći da se ostvare potrebni kontakti sa nadležnim institucijama u Srbiji, kako bi se ova ideja prezentovala na najvišem nivou.

"Srbija i Kina imaju visok stepen saradnje i otvaranje Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji bi bio još jedan korak dalje u unapređenju naših odnosa“, rekao je Nikolić, a navodi se u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta