Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Oglašena nova prodaja Targo Telekoma - Početna cena 19 mil EUR
Stečajni upravnik preduzeća Targo Telekom, oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica, metodom javnog nadmetanja.

Kako se navodi u oglasu, najznačajniju imovinu stečajnog dužnika čine mreža optičkih kablova na teritoriji grada Beograda, kao i magistralna mreža optičkih kablova koja se prostire na teritoriji Srbije, a postavljena je duž autoputeva i jednim delom duž trase magistralnih puteva.

Početna cena za prodaju, iznosi 19 mil EUR, dok je depozit 752.515.529.00 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 28. marta u 12 časova, u poslovnim prostorijima stečajnog dužnika u Beogradu.

Pravo na učešće u postupku imaju sva pravna, fizička, domaća i strana lica.

Podsetimo, Targo Telekom je osnovan 2009. godine a centralni deo njegove infrastrukture čini 850 kilometara duga okosnica mreže koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada, kao i oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Kako su mediji pisali tokom 2014. godine, Targo telekom poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, pa više od 160.000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, dok celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

Godinu dana kasnije, objavljeno je da je celokupan udeo slovenačke kompanije Nuba Svetovanje in investiranje u Targo Telekomu, koji iznosi 89,09% kapitala, prodat slovenačkoj kompaniji PV Naložbe.


Lučić o planovima Telekoma: Tri puta može biti veći profit VIDEO
Direktor i koordinator Telekom grupe za internet i multimediju Vladimir Lučić izjavio je da je cilj kompanije da poveća broj korisnika na million i po.Lučić je za Prvu TV kazao da Telekom sada ima oko 900.000 korisnika, od čega je 680.000 u Srbiji, 150.000 u Republici Srpskoj i 80.000 korisnika u Crnoj Gori.

Cilj je, kako navodi, da u Srbiji bude više od million korisnika, a u celoj grupi 1,5 miliona.

"Cilj je da u svim segmentima telekomunikacionih usluga budemo broj jedan. Kao što je u Francuskoj francuski telekom u Nemčakoj Dojče telekom kao državne firme. Naš cilj je da postavimo Telekom tamo gde mu je mesto, na broj jedan, tri do četiri puta veći profit da može biti", naveo je on.

Lučić je kazao da je očigledno da je većinski akcionar odlučio da u nekom dužem periodu ne proda većinski Telekom i pred menadžment stavio zadatak daljeg razvoja.

"Da ne bi pao profit, moramo ulagati u oblasti servisa i razvoja u koje ranije nismo ulagali. Kablavski operateri nude uslove koji nudimo i mi, problem je bio da Telekom Srbija nije dobro igrao prema kablovskim operaterima i prepustio im je značajan udeo tržišta u televiziji. Ta grupacija od 80-ak kablovski operatera je bila jedna vrsta kartela koja se međusobno nisu napadali, napadali su samo Telekom Srbiju. U poslednjih desetak godina postali su sve agresivniji u ponudi interneta i klasične fiksne telefonije", objasnio je Lučić.

On je naveo da je namera Telekoma Srbije da ukrupni tržište, da ima što veći broj internet priključaka. "Ne verujemo da će za desetak godina biti klasična ponuda kablovskih TV kanala, više će biti ponuda preko interneta, sami ćete birati program. Cilj je da imamo što više internet priključaka", naveo je Lučić.


Vinci 13. februara predstavlja planove za beogradski aerodrom
Kompanija Vinci, novi koncesioni operater Nikole Tesle, organizovaće svečanost u zgradi aerodromskog terminala 13. februara 2019, kada se očekuje da ta francuska kompanija predstavi svoje planove za beogradski aerodrom, piše portal Tango Six.

Događaju će prisustvovati predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a očekuje se da će ovom prilikom javnosti biti prezentovani precizniji planovi obaveznih i drugih infrastrukturnih proširenja koje će Vansi sprovesti.

Poslednja posredna informacija o planiranim infrastrukturnim proširenjima i opštim radovima rekonstruisana je iz saopštenja grčke građevinske kompanije Terna. Kako je tu navedeno, Vinci i Terna će u periodu od pet godina izgraditi i unaprediti Nikolu Teslu u vrednosti od 262 mil EUR.

Osim očekivanih planova za unapređenje infrastrukture u Terninom saopštenju spomenuta je "nova pista" i na prvu loptu ne toliko precizno definisana izgradnja potpuno novog putničkog terminala.


Vinci to present plans for Belgrade Airport on February 13
inci, the new concession operator of the Nikola Tesla Airport, will organize a ceremony at the airport terminal building on February 13, 2019, in order to present its plans for the Belgrade Airport, the Tango Six portal reports.

The event will be attended by Serbian Prime Minister Ana Brnabic, and the French company is expected to present more precise plans for the mandatory infrastructural extensions and other projects it will carry out.

The latest piece of indirect information about the planned infrastructural extensions and other works was reconstructed from a press release made by the Greek construction company Terna, which said that Vinci and Terna would carry out construction and enhancement works within the Nikola Tesla Airport worth EUR 262 million over five years.

In addition to the expected plans, Terna’s press release also mentions a new runway and a vaguely defined construction of a whole new passenger terminal.


Mali akcionari PKB-a podneli tužbu, traže svoje akcije
Grupa malih akcionara, bivših radnika i penzionera PKB Korporacije, podnela je Privrednom sudu u Beogradu tužbu jer nisu mogli da ostvare svoje zakonsko pravo na besplatne akcije ostvarene po osnovu radnog staža u toj firmi, preneo je list Danas.

Tužbom je obuhvaćena Republika Srbija, odnosno Ministarstvo privrede, jer je država od 2016. preuzela vlasništvo nad Korporacijom, piše taj list.

- Besplatne akcije po članu 342 Zakona o privrednim društvima, prelaze iz društvenog kapitala tog preduzeća, ali je malim akcionarima uskraćen uvid u dokumentaciju iz koje bi ustanovili iznose svojih pojedinačnih udela - kazao je za Danas advokat Udruženja penzionera i bivših radnika PKB-a Saša Gemaljević, koji je u njihovo ime podneo tužbu.

Prema njegovim rečima, mali akcionari su se u više navrata obraćali bivšoj firmi i tražili ostvarivanje tog svog prava, ali su se u korporaciji oglušili o te zahteve.

Gemaljević je istakao da će na Skupštini PKB-a, koja je zakazana za danas, predstaviti elemente tužbe, a nada se da će nakon toga mirnim putem i bez suda biti pronađeno rešenje za ostvarivanje zahteva malih akcionara.

Firma Al Dahra, registrovana u Irigu, kupila je početkom oktobra prošle godine nepokretnu imovinu PKB i zavisnih preduzeća za nešto više od 105 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta